Carnavalul de la Rio, fără distanțare socială

0

Primarul oraşului Rio de Janeiro a promis duminică că va face tot posibilul ca ediţia din 2022 a carnavalului să aibă loc fără distanţare socială, bazându-se pe finalizarea, până la acel moment, a campaniei de vaccinare anti-COVID-19, după ce ediţia din 2021 a fost anulată din cauza pandemiei.

 

„Cine va sta să respecte distanţarea la carnaval? Este ridicol să ceri o distanţă de un metru”, a declarat Eduardo Paes în timpul unei intervenţii publice în Rio.

„Până în noiembrie vom vaccina întreaga populaţie din Rio de Janeiro cu cele două doze … Din acel moment, probabil că nu vom mai avea restricţii şi cu siguranţă vom organiza carnavalul, unul dintre cele mai mari carnavaluri pe care le vom avea, fără restricţii”, a adăugat acesta.

Oraşul de circa şapte milioane de locuitori a înregistrat peste 34.000 de decese cauzate de COVID-19 şi 480.000 de cazuri de la începutul pandemiei, care a lovit puternic Brazilia, a doua ţară cea mai afectată după Statele Unite, cu un bilanţ de aproape 600.000 de morţi.

Rio a vaccinat deja 99,2% dintre locuitorii peste 12 ani cu prima doză şi 65,9%, cu două doze.

Autorităţile din Rio de Janeiro speră că progresele înregistrate de campania de vaccinare în lunile următoare vor permite autorizarea petrecerilor de Revelion la sfârşitul lunii decembrie.

În ultimele săptămâni, primarul din Rio a autorizat organizarea unor evenimente-„test”, cum ar fi meciuri de fotbal sau petreceri fără purtarea obligatorie a măştii, cu condiţia ca participanţii să prezinte un certificat de vaccinare sau un test negativ.

OMS recomandă o schemă de tratament împotriva formelor severe de coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele