Câștigătorul Eurovision 2023. Loreen a plecat acasă pentru a doua oară cu premiul

0
- Reclama -

Câștigătorul Eurovision 2023 a fost anunțat. Loreen a plecat cu premiul cel mare din Liverpool în urma finalei care a avut loc pe data de 13 mai 2023, transmisă în direct de TVR. Reprezentanta Suediei este a doua oară când pleacă acasă cu premiul. 

Finala Eurovision Song Contest 2023, desfășurată la Liverpool, a fost câștigată de Loreen cu 583 puncte. Pentru marele trofeu s-au luptat 26 țări. Din păcate, România nu a avut o prestație în mare finală a concursului de anul acesta.

Câștigătorul Eurovision 2023 este Loreen

Anul acesta premiul a fost cucerit de Loreen, reprezentanta Suediei. Artisa a mai cucerit în trecut oamenii din lumea întreagă și a fost câștigătoarea ediției din anul 2012.

Suedia a câştigat Eurovision 2023! Loreen și-a adjudecat al doilea trofeu Eurovision din carieră, fiind al doilea artist care are două astfel de distincții în palmares.

Eurovision 2023 s-a desfăşurat la Liverpool. Este prima femeie care a câștigat de două ori Eurovisionul. La masculin, această performanță e deținută de irlandezul Johnny Logan (în anii ’80).

- Reclama -

Loreen, clasată pe primul loc în competiţia muzicală și la ediţia din 2012, este a doua artistă care a câştigat Eurovisionul de două ori, după Johnny Logan, care a câştigat pentru Irlanda, în 1980 şi 1987.

Anul acesta trofeul i-a fost adus acasă după ce a interpretat piesa Tattoo. Cea de-a 67-a ediție a fost cucerită de către reprezentanta Suediei.

Din păcate, reprezentantul României nu a reușit să ajungă în marea finală. Suedia și Franța au fost marele favorite însă Loreen a reușit să-și demonstreze din nou talentul și măiestria pe scenă.

Loreen este marea căștigătoare a Eurovision 2023

Loreen a primit 243 de puncte de la publicul, iar până la finalul competiției a reușit să strângă 583 de puncte. Locul doi al competiției a fost câștigat de Finlanda, în timp ce locul trei i-a revenit Israelului, iar locul 5 Italiei.

Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”, nu a reușit să meargă mai departe de a doua semifinală a concursului muzical, desfășurată joi seara. Cele zece țări calificate în finala Eurovision 2023, în urma prestațiilor din cea de-a doua semifinală, au fost: Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia, Slovenia.

Reprezentanții Croației, Republicii Moldova, Elveției, Finlandei, Cehiei, Israelului, Portugaliei, Suediei, Serbiei și Norvegiei s-au calificat, după prima semifinală din 9 mai, pentru finala Eurovision 2023.

Theodor Andrei „D.G.T. (Off and on)” a urcat pe scenă al treilea, iar prestația lui a fost apreciată de către public. Cu toate acestea, tânărul nu a reușit să se califice în marea finală.

Citește și: Marea finală Eurovision 2022! Ucraina este marea câştigătoare

Ce au spus jurnaliștii de la BBC despre prestația României la Eurovision 2023

Potrivit predicțiilor BBC, țara noastră România nu avea șanse prea mari să treacă de semifinală.

„Conceptual, melodia, descrie o relaţie toxică şi lupta de a alege între pasiune şi autoconservare. Andrei, care are doar 18 ani, trăieşte în psihodramă. Sună când trist, când exprimă remuşcări şi e furios. Dar când cântă replici de genul „I’m begging you, take off your clothes and step on me”, este cu adevărat supărător. Predicție: Eliminat în semifinala doi”, a fost verdicul BBC.

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) a avut loc la Liverpool, în Marea Britanie. Țara a organizat concursul în numele Ucrainei din cauza războiului în desfășurare pe teritoriul acestei țări.

Semifinalele şi finala Eurovision 2023 s-au desfăşurat la M&S Bank Arena sub sloganul „United by Music”.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională. Concursul este organizat de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

Eurovision Song Contest se realizează în fiecare an, începând din anul 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Sursa: catine.ro

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele