Câteva zeci de oameni protestează în fața Guvernului

0

Peste 100 de persoane protestează în Piaţa Victoriei. Pare că au ieșit din casă să arate cu degetul măsurile adoptate de Guvern pentru a gestiona pandemia de COVID-19.

Este totuși un grup eterogen, protestatari aduși de “vânturi” diferite. Unii atrag atenția despre tehnologia 5G, alții nu sunt de acord cu guvernarea PSD.

Jandarmii au împărţit manifestanţilor flyere pe tema prevenirii infecţiei cu noul coronavirus, au declarat reprezentanţi ai Jandarmeriei Capitalei.

Aceștia le pot da măşti de protecţie protestatarilor care doresc acest lucru.

Update: 100 de persoane protestează în slujba Rusiei, în Piaţa Victoriei

„Fiţi responsabili! Ca urmare a mesajelor din mediul online care îndeamnă la manifestaţii publice şi nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, Jandarmeria Bucureşti face următoarele precizări: Pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise. Pentru sănătatea dumneavoastră şi protecţia celorlalţi cetăţeni, vă recomandăm să nu participaţi la astfel de evenimente. Sănătatea şi siguranţa dumneavoastră sunt prioritatea noastră! Jandarmeria Română, cu siguranţă, pentru fiecare!”, se arată într-un mesaj postat de Direcţia Generală a Jandarmi a Municipiului Bucureşti pe Facebook.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) i-a chemat la proteste de stradă, sâmbătă şi duminică, pe toţi cetăţenii nemulţumiţi de modul în care Guvernul Orban şi preşedintele Klaus Iohannis au gestionat criza de sănătate publică generată de virusul SarCov-2 „prin încălcarea Constituţiei, a drepturilor şi libertăţilor, prin cenzura presei şi achiziţii de echipamente sanitare la preţuri nejustificat de mari”.

Circa 200 de persoane s-au adunat şi vineri în Piaţa Victoriei, manifestându-şi nemulţumirea faţă de măsurile adoptate de Guvern pentru a gestiona pandemia de COVID-19. Două persoane au fost conduse la secţia de poliţie pentru identificare şi pentru luarea măsurilor legale, după ce au fost implicate într-o altercaţie, a informat Jandarmeria Capitalei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele