Caz revoltător: infirmiere care lovesc și jignesc pacienți la Spitalul Universitar București

0
Spitaul Universitar

Angajatele au fost filmate în timp ce adresau cuvinte grele şi chiar loveau bolnavi aflaţi în stare gravă. Imaginile cu acest comportament revoltător au ajuns şi la şefii spitalului, care anunţă că vor fi luate măsuri în acest caz, despre care spun că e unul izolat, se arata pe Digi24.

În imaginile surprinse de un pacient aflat la Terapie Intensivă se vede cum trei infirmiere bruschează şi ameninţă mai multi bolnavi. Vizibil iritate, infirmierele iau la rost, pe rând, fiecare pacient aflat pe paturile mobile. Una dintre ele loveşte fără milă un bărbat.

Citește și: Pintea a declarat că va continua să facă vizite inopinate în spitalele din ţară

Imaginile au ajuns şi la conducerea Spitalului Universitar, care susţine că e vorba despre un caz izolat, iar cele trei infirmiere vor fi date de urgenţă pe mâna Comisiei de Disciplină. Cea mai gravă sancţiune e desfacerea contractului de muncă.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a comentat, la rândul ei, acest caz revoltător. Aceasta spune că în sistemul medical nu au ce căuta oameni fără vocație, iar sancțiunea aplicată acestor angajate ar trebui să fie cea mai drastică, adică desfacerea contractului de muncă. „Este clar că aceste persoane nu au ce să caute în sistemul medical. Este simplu”, a declarat Sorina Pintea pentru Digi24.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele