CCR: Modificarile la Codul Penal sunt partial neconstitutionale! Pica noua definitie a abuzului in serviciu

0

Curtea Constitutionala a decis, joi, ca propunerile de modificare a Codului Penal sunt partial neconstitutionale.

Potrivit unor surse citate de ProTV, modificarile facute la abuzul in serviciu si traficul de influenta au fost declarate neconstitutionale in integralitate.

Abrogarea neglijentei in serviciu, insa, nu ridica probleme de constitutionalitate, a mai decis CCR. Astfel, vor ramane doar sanctiunile administrative pentru neglijenta in serviciu, si nu cele penale.

Dupa ce Comisia de la Venetia a criticat dur modificarile aduse Codului Penal de Parlamentul Romaniei, unele facute cu dedicatie pentru liderii Puterii, Curtea Constitutionala a amanat miercuri pentru joi dezbaterea pe sesizarile formulate de presedintele Klaus Iohannis, Inalta Curte de Casatie si Justitie, PNL, PMP si USR privind aceste noi prevederi.

Judecatorii Curtii au invocat ca “au nevoie de timp pentru a delibera”, potrivit unui comunicat de presa al CCR.

Si saptamana trecuta, CCR a amanat pronuntarea, pentru 24 octombrie, pe obiectiile de neconstitutionalitate asupra legii de modificare a Codului Penal si a Legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, parca in asteptarea opiniei Comisiei de la Venetia, care a venit in weekend.

Obiectiile de la CCR pe Codul Penal au fost formulate de un numar de 110 deputati PNL, PMP, USR si neafiliati, precum si de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si presedintele Romaniei.

Citește și Liderii Parlamentului European au amânat discuția pe tema adoptării unei rezoluții privind statul de drept și Justiția din România

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele