UPDATE: CCR spune că parlamentarii trebuie să primească pensii speciale

4
- Reclama -

Judecătorul constituțional Daniel Morar afirmă că decizia CCR potrivit căreia pensiile speciale sunt constituționale este nulă, în condițiile în care el a cerut amânarea pronunțării și a părăsit sala de deliberări înainte de pronunțare.

Știre inițială

Curtea Constituţională a României, încă controlată de fostul PSD-ist Valer Dorneanu, a stabilit că este neconstituţională legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, au precizat surse din CCR.

 

Sursele citate au arătat că decizia a fost luată cu 6 voturi „pentru” admitere şi 3 „împotrivă”.

Peste 70 de foşti parlamentari au acţionat în instanţă Legea 7/2021 pentru modificarea Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor prin care au fost eliminate pensiile speciale.

Excepţiile de neconstituţionalitate vin de la instanţe din toată ţara, respectiv Tribunalul Arad, Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Sălaj, Suceava, Timiş şi Curtea de Apel Timişoara.

- Reclama -

Pe 17 februarie 2021, Plenul Parlamentului a adoptat abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor. S-au înregistrat 357 de voturi „pentru”, iar 30 de parlamentari nu au votat.

- Reclamă -

4 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele