Ce a spus Premierul Orban în Parlament: sunt “zeci de mii de firme cărora li se suspendă creditele”

Marcel Ciolacu a declarat că premierul Ludovic Orban a pus în pericol viaţa tuturor românilor

0

Premierul Ludovic Orban a anunţa la Ora prim ministrului, în Parlament, că sunt aproape 5.000 de credite aprobate până în prezent în Programul IMM Invest.

 

“În ceea ce priveşte IMM Invest, nu vă mai luaţi după informaţiile apărute în presă. La ora actuală sunt aproape 5.000 de credite aprobate, iar numărul lor va creşte în continuare”, a afirmat Orban, în plenul Camerei Deputaţilor, la ora “Ora prim-ministrului”.

A explicat mecanismul aprobării creditelor: “Singurul lucru pe care trebuie să-l ştiţi este că în momentul în care o bancă îşi dă acordul să aprobe un credit, semnarea contractului de creditare, este necesară semnarea unui contract în baza unui plan de investiţii sau unor date puse la punct de compania care are nevoie de creditare”.

Restricţiile de activităţi în domeniul economic au fost determinate de riscul la adresa vieţii şi sănătăţii oamenilor, iar acestea au fost limitate, nefiind oprit niciun şantier.

“Restricţiile de activităţi în domeniul economic care au fost impuse de autorităţi au fost determinate de riscul la adresa vieţii şi sănătăţii oamenilor, iar aceste restricţii, spre deosebire de alte ţări, au fost restricţii limitate. Cea mai mare parte a companiilor din România, cea mai mare parte a domeniilor de activitate au rămas în funcţiune. Asta se vede din datele apărute pe primul trimestru. Datele arată că pe primul trimestru România a înregistrat cea mai mare creştere economică. Veţi vedea şi din datele pe trimestrul 2, comparativ cu alte ţări, că situaţia economică în România este departe de a fi atât de gravă cum încearcă unii să o prezinte. Nu am oprit niciun şantier şi asta se vede în structura creşterii economice pentru investiţiile publice”, a spus Orban.

El a precizat că sunt “zeci de mii de firme cărora li se suspendă creditele”.

“Există o OUG emisă de Guvern, care este în vigoare, care permite companiilor să-şi amâne plata ratelor. OUG emisă de guvernul pe care îl conduc privind amânarea plăţii ratelor pe o perioadă de nouă luni prevede cea mai largă adresabilitate, comparativ cu celelalte ţări europene, şi permite celui mai mare număr şi de companii şi de persoane fizice să apeleze la această facilitate”, a mai spus premierul.

Acesta a menţionat şi măsurile luate în privinţa sectorului HORECA.

“Chiar acum vin de la o întâlnire cu sectorul HORECA în care am stat de vorbă cu nişte oameni care înţeleg realităţile şi, în ciuda unor declaraţii pe care le-au dat în spaţiului public, au înţeles deschiderea la dialog a guvernului pe care îl conduc şi am stabilit lucruri pe care să le facem în continuare”, a adăugat Ludovic Orban.

Este foarte posibil ca turismul să fie cu adevarat repornit pe 1 iunie!

Ciolacu crede că Orban a pus românii în pericol

Marcel Ciolacu a declarat că premierul Ludovic Orban a pus în pericol viaţa tuturor românilor pentru că nu a trimis la timp în Parlament legea privind măsurile pentru perioada stării de alertă.

“Aţi pus în pericol viaţa tuturor românilor pentru că nu aţi fost în stare să trimiteţi în Parlament o lege la timp. Veţi rămâne în istorie ca un un guvern care a făcut cea mai mare gafă politică de la Revoluţie încoace. Aţi reuşit să stricaţi prin indolenţă şi incompetenţă, criminală aş spune, tot ceea ce au reuşit românii în ultimele două luni, care s-au sacrificat şi au stat în casă. Din cauza dumneavoastră, domnule Orban, am avut trei zile în care nu a fost nicio stare de urgentă, nicio stare de alertă, a fost doar o stare de prostie a Guvernului PNL pentru care este posibil ca mulţi dintre români să plătească destul de scump. Trebuie să fiţi bărbaţi şi să vă asumaţi consecinţele, trebuie să răspundeţi pentru că singura regulă din aceste zile a fost bunul simţ al românilor”, a spus Ciolacu în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora prim ministrului.

În opinia lui Marcel Ciolacu “amenzile şi restricţiile la nesfârşit nu reprezintă o soluţie”, fiind nevoie de un parteneriat real, care să se bazeze pe încredere şi nu “pe minciuni, pe bâlbe şi pe declaraţii care se bat cap în cap”.

“Domnule Orban, aţi pierdut încrederea populaţiei. (…) Ce să mai înţeleagă oamenii când văd că vă puneţi colegii să calce în picioare Constituţia şi să propună amendamente în dispreţul Legii fundamentale ?(…) Nu vă mai uitaţi la prostiile spuse de Cîţu cum că economia românească e mai presus de cea a Germaniei, Franţei sau Spaniei la un loc. Ştiţi că nu e aşa, ştiu şi românii. Românii ştiu cum stă treaba cu greaua moştenire. Aţi moştenit o economie care funcţiona, care avea o creştere economică de 4%, pe care aţi pus-o pe butuci, aţi adus-o la 2%. Aţi moştenit un sistem de pensii şi salarii funcţional şi acum aţi prăbuşit total nivelul de trai. (…) Sunteţi vestitorul austerităţii, nu ştiţi altceva decât să tăiaţi, să interziceţi şi să amendaţi”, a precizat liderul PSD.

El a cerut demisia premierului Ludovic Orban “pentru tot răul făcut acestei ţări”, menţionând că dacă prim-ministrul nu va recurge la acest act, va fi demis prin moţiune de cenzură”, a menţionat el.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele