Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Andrei. Cui trebuie să spui „La mulți ani” pe 30 noiembrie

1
- Reclama -
Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Andrei. Potrivit unui studiu, 720.000 de români, dintre care 368.523 bărbați si 349.079 femei își sărbătoresc onomastica, scrie catine.ro 
Sfântul Andrei e considerat ocrotitorul românilor. Acesta este sărbătorit pe data de 30 noiembrie și e una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin-ortodox. Dacă ai sărbătoriți cărora vrei să le faci urări, ai mai jos o serie de mesaje de Sfântul Andrei 2022.
În România sunt peste 700 000 de oameni care își sărbătoresc ziua onomastică de Sfântul Andrei. Numele de Andrei își are semnificația în limba greacă și înseamnă curaj.

Mesaje de Sfântul Andrei 2022

Potrivit libertatea.ro, numele care se sărbătoresc de Sfântul Andrei sunt: Andreea; Andra; Andrada; Andraș; Andruș; Andruța; Andreas Andrias; Andries; Adi; Andi; Andu; Andru; Andreiu; Edra; Endre; Deia; Deea.

În ziua de Sfântul Andrei există de asemenea obiceiul de a pune grâu la încolțit. Superstiția e legată de viitor, iar grâul este considerat un simbol al belșugului. Această plantă este considerată sursa vieții. Oamenii pun grâu la încolțit pentru ca acesta să le aducă noroc și prosperitate în casă.

De asemenea, în noaptea de Revelion, grâul pus la încolțit se verifică, iar în funcție de cum arată, persoana care l-a pus va afla dacă are sau nu noroc pe plan financiar, belșug și prosperitate în anul următor. Grâul des și înalt anunță un an plin de împliniri.

Mesaje de Sfântul Andrei pentru familie

Azi este ziua numelui tău și acesta este o zi cu totul specială. Îți doresc liniște, bucurie, împliniri și prosperitate. La mulți ani.

Fie ca această zi să aducă în viața ta fericire și bucurie. De ziua numelui îți urez să fii sănătos/ă și să ai parte de o zi minunată și frumoasă ca tine.

- Reclama -

Sunt alături de tine într-o zi atât de specială. Felicitări pentru omul minunat care ești. La mulți ani și zi cu zâmbete!

Îți urez la mulți ani de ziua numelui. Îmi doresc pentru tine ca Sfântul Andrei să-ți ofere măcar puțin din fericirea pe care o meriți și liniștea interioară de care ai nevoie.

Cele mai frumoase flori și sincere urări de ziua numelui. Îți doresc un an plin de realizări. Fie ca zilele ce urmează să fie pline de bucurie, iar sufletul să fie mereu cu voie bună. La mulți ani!

Mesaje de Sfântul Andrei pentru prieteni

Andreea, să ai parte de dragoste și fericire în viață. Să fii mereu fericită, sănătoasă și cu inima plină de bucurie. La mulți ani!

Felicitări cu ocazia acestei zile. Îți urez să fii mereu energică, sănătoasă și cu inima plină de bucurie. La mulți ani!

La mulți ani! Numele pe care îl porți să îți ofere puterea de care ai nevoie pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele pe care le ai în desfășurare. Ani bogați și multă bucurie.

O zi minunată și o viață plină de bucurie. Să ai parte numai de sănătate, realizări și satisfacții pe toate planurile. La mulți ani, Andrei/Andreea!

Să rămâi mereu așa cum ești acum. Îți doresc ca viața să-ți ofere tot ceea ce îți lipsește, sănătate, oameni de nădejde lângă tine și numai bucurie.

Citește și: Cine este Sfântul Andrei – tradiții populare și superstiții

Mesaje de Sfântul Andrei pentru colegi

Azi, de ziua numelui tău, îți doresc să ai parte numai de iubire în jurul tău. Cele mai sincere urări din partea mea. Pupici și îmbrățișări.

La mulți ani. Bucură-te de tot ceea ce se întâmplă în jurul tău azi. Nu uita cât ești de specială pentru noi. Echipa îți urează toate cele bune.

Sfântul al cărui nume îl porți să îți aducă liniște și pace în suflet. La mulți ani cu multe momente frumoase în viața ta!

De ziua numelui tău îți trimit un gând bun și un pupic pe obraz. Sfântul Andrei să te ocrotească, iar toate visele să ți se împlinească.

La mulți ani de Sfântul Andrei. Fericirea și multă veselie în jurul tău. Îți doresc ca viața ta să fie la fel de senină ca răsăritul unui soare.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele