Ce recomandă nutriționiștii să ai la tine dacă ți se face foame pe drumurile lungi din vacanță. Gustări pentru drumurile lungi cu mașina

1

Dacă ți-ai pus în plan o călătorie îndelungată, atunci îți venim în ajutor cu sfaturi de gustări rapide și sănătoase. Ți-am pregătit o listă cu gustări recomandate pentru drumurile lungi cu mașina. Uite ce poți lua cu tine pentru momentele în care ți se face foame.

Drumurile lungi pot fi de multe ori obositoare. Dacă în apropiere nu există un loc de popas, atunci lucrurile pot fi cu atât mai problematice în momentele în care ți se face foame. În astfel de momente este bine să ai la tine ceva de ronțăit care să-ți potolească pofta de mâncare până la următoarea oprire sau chiar la destinația finală.

Gustări pentru drumurile lungi cu mașina

Dacă ai un stil de viață sănătos și nu vrei să-l pui în pericol cu o gustare nesănătoasă doar pentru că ai de făcut un drum lung, află că nutriționiștii au pregătit o listă utilă de idei sănătoase și rapide pentru drumurile lungi.

Gustările rapide nu trebuie întotdeauna să fie nesănătoase, bogate în sare, zahăr și grăsimi.În schimb acestea pot fi sănătoase, pregătite din timp sau chiar achiziționate cu puțin timp înainte de a pleca la drum. Hai să aflăm împreună ce gustări sănătoase sunt recomandate pentru drumurile lungi cu mașina.

Batoane de granola

Batoane Granola de cereale cu miere | Flavor-Picker

Pe lista de gustări recomandate pentru drumurile lungi cu mașina se numără batoanele de granola. Batoanele sunt ușor de transportat și au un termen de valabilitate lung. Rezistă la diferite temperaturi și pot fi ușor de consumat.

Batoanele de granola îți oferă aportul de energie necesar, mai ales pentru momentele când ai de făcut drumuri lungi și nu ai niciun magazin în apropiere. În plus sunt o opțiune sănătoasă și nu-ți vor pune silueta în pericol.

Mai mult, o astfel de gustare portabilă nu îți va murdări interiorul mașinii, un aspect extrem de important în alegerea gustării ideale. Dacă ești curioasă să afli mai multe te invităm să descoperi cum poți prepara granola chiar la tine acasă. Îți oferim o rețetă simplă și rapidă pe care o poți încerca chiar tu.

Nuci

Nucile: beneficii pentru inima

Nucile sunt o alegere ideală când vine vorba de gustări rapide și sănătoase. Nucile sunt o sursă importantă de proteine și grăsimi și ajută la reglarea sistemului digestiv. În plus acestea îți vor oferi rapid senzația de sațietate și te vor ajuta să nu ți se facă foame până la următoarea oprire.

O mână de nuci poate conține până la două grame de fibre. Fibrele sunt esențiale pentru o bună funcționare a sistemului digestiv, dar și pentru a-ți ține sub control apetitul. Mai mult, unele studii arată că nucile ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer.

Data viitoare când pleci la drum lung nu uita să iei în considerare și această gustare rapidă și ușor de transportat.

Fructe

20 de lucruri interesante despre fructe

Fructele nu puteau să lipsească de pe lista de gustări sănătoase pentru drumurile lungi cu mașina. Fructele sunt o alegere ideală pentru momentele când ești pe grabă. Fie că alegi să le pregătești cu o zi înainte sau le cunmperi înainte să pleci la drum, fructele sunt ușor și rapid de consumat.

Merele, bananele, piersicile, zmeura sau afinele sunt câteva opțiuni sănătoase, sățioase și bogate în antioxidanți.

Antioxidanții ajută în lupta împotriva radicalilor liber și a stresului oxidativ. În plus, fructele sunt o sursă de zahăr ideală pentru momentele în care pofta de dulce își face apariția.

Iaurt grecesc

Iaurt grecesc vs. iaurt clasic

Iaurtul grecesc poate fi o opțiune rapidă și sățioasă, mai ales dacă este consumat alături de fructe proaspete precum afinele sau zmeura.

Iaurtul este bogat în fibre și proteine și ajută la buna funcționare a sistemului digestiv.Mai mult, iaurtul îți va da un boost de energie și îți va satisface pofta de mâncare pentru o perioadă lungă de timp.

Ce nu e recomandat să consumi atunci când ai un drum lung cu mașina

Nutriționiștii spun că există și gustări nesănătoase pentru drumurile lungi cu mașina. Aceștia încearcă să avertizeze cu privire la alegerea unor astfel de produse care pe termen lung ți-ar putea afecta starea de sănătate. Chipsurile sunt în capul listei de această dată.

FESTLIGT Chipsuri de cartofi, ciuperci marinate - IKEA

Sunt ușor de găsit, rapid de consumat, însă sunt bogate în grăsimi nesănătoase și în sare. Chiar dacă au un gust delicios datorită potențiatorilor de arome, chipsurile nu sunt recomandate drept gustare. Prăjiturile se află și ele incluse pe lista de produse nerecomandate la drumuri lungi.

Pachet mix Casandra (1 kg.) | Cofetaria Casandra

Prăjiturile sunt bogate în zahăr și fără să-ți dai seama poți ajunge să consumi mai multe decât ți-ai dori în timpul unei călătorii lungi. Cel mai bine ar fi să alegi să consumi un desert sănătos atunci când ajungi la destinație.

Totodată nutriționiștii nu recomandă mâncarea semipreparată deoarece poate conține grăsimi saturate și o cantitate mult prea mare de sodiu.

Pandemia 2020 schimbă radical modul de funcționare al unităților fast food - LadyLook

În aceeași categorie și încadrează și mâncarea de tip fast-food. Aceasta îți poate pune în pericol starea de sănătate, dar și silueta. Dacă urmează să pleci la drum lung cu mașina asigură-te că ai la tine gustări rapide și sănătoase.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele