CEC Bank a raportat un profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru

0

CEC Bank a înregistrat un profit net estimat, neauditat, de 54,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022, în scădere cu 34% faţă de primul trimestru din 2021, când banca a raportat un profit net de 81,7 milioane de lei.

 

”CEC Bank a înregistrat un profit net estimat, neauditat, de 54,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022. Banca a continuat să-şi consolideze poziţia pe piaţă şi a înregistrat o creştere a activelor până la 50,4 miliarde de lei – plus 19% faţă de primul trimestru de anul trecut, peste creşterea medie a activelor din sistemul bancar (11,9%)”, anunţă banca.

Rezultatele băncii în primul trimestru au fost susţinute de creşterea veniturilor nete din dobânzi cu 15% faţă de perioada similară a anului trecut, până la 319,1 milioane de lei, în timp ce veniturile nete din comisioane au crescut cu 11%, însumând 77,8 milioane de lei. În perioada menţionată, banca a înregistrat cheltuieli cu contribuţia la fondurile de garantare şi rezoluţie în valoare de 51,9 milioane de lei, de 2 ori mai mari decât în perioada similară a anului trecut.

”În ciuda provocărilor apărute în contextul pandemiei şi al conflictului din Ucraina, CEC Bank a continuat să susţină economia şi planurile clienţilor, dovadă fiind finanţările în creştere. Am acordat 8.400 de credite în primele 3 luni ale anului, în valoare de aproape 2,4 miliarde lei şi am continuat să ne extindem baza de clienţi. În acelaşi timp, rămânem o bancă solidă şi profitabilă, în care românii pot avea încredere”, a declarat Bogdan Neacşu, preşedinte CEC Bank.

CEC Bank a acordat 8.400 de credite noi în primul trimestru din 2022, cu o valoare cumulată de 2,4 miliarde de lei, iar 0,9 miliarde de lei au fost creditele de investiţii pentru companii. Peste 7.600 de români, persoane fizice, au beneficiat de finanţări pentru a-şi transforma proiectele şi dorinţele în realitate.

Valoarea creditelor noi pentru persoane fizice acordate în trimestrul I depăşeşte 625 milioane de lei, creditele pentru locuinţe având o pondere de circa 67%. Numărul de utilizatori de internet şi mobile banking a crescut cu 61% faţă de primul trimestru din 2021, iar valoarea tranzacţiilor cu 178%.

Creditele în sold, la valoare brută acordate clienţilor se ridică la 27,8 miliarde de lei, în creştere cu 17,9% faţă de primul trimestru din 2021.

CEC Bank lansează pachetele de cont curent ce pot fi accesate 100% online

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele