CEC Bank şi-a înjumătăţit profitul net

2
- Reclama -

CEC Bank a înregistrat un profit net estimat, neauditat, de 110,8 milioane lei în primul semestru din acest an, aproape la jumătate faţă de cel raportat în primul semestru al anului trecut.

 

Comparativ, CEC Bank a raportat un profit net preliminar de 208,4 milioane de lei în primele şase luni din 2021.

”CEC Bank a înregistrat un profit net estimat, neauditat, de 110,8 milioane de lei în primul semestru din 2022. Banca a continuat să-şi consolideze poziţia pe piaţă şi a înregistrat o creştere a activelor până la 53,3 miliarde de lei – plus 20% faţă de perioada similară a anul trecut”, anunţă banca.

Veniturile nete din dobânzi si comisioane, au crescut cu 20,5% faţă de perioada similară a anului trecut, până la 1,2 miliarde de lei, în condiţiile în care, ratele bonificate pentru depozite au crescut într-un ritm mai accelerat decât cele pentru credite. De exemplu, în ultimul trimestru, CEC Bank majorat dobânda la sursele atrase de la populaţie de la 3% la 7% la depozitele pe un an, în timp ce creşterea dobânzilor la credite a fost mult mai redusă: IRCC a crescut de la 1,86% la 2,65%/an.

- Reclama -

David Popovici – cursă de senzație la Roma

Valoarea investiţiilor realizate în primele şase luni ale anului se ridică la 35,3 milioane de lei, din care peste 70% vizează investiţii în sisteme IT.

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele