Cei 26 de milioane de locuitori ai orașului Shanghai vor fi dublu testați anti-COVID

0

Oficialii uriașei metropole chineze au ordonat duminică seară ca cei 26 de milioane de locuitori să fie supuși la încă două runde de teste anti-COVID, în ciuda furiei publice cauzată de modul în care este abordat valul-record de coronaviroză.

Cetățenii ar trebui să se autotesteze duminică folosind kituri antigen și să raporteze orice rezultat pozitiv, au spus oficialii guvernamentali din Shanghai într-o conferință de presă.

Teste RT-PCR se vor face luni în tot orașul, pentru a elimina complet focarele și a întrerupe lanțul de răspândire, a declarat pentru Reuters Wu Qianyu, inspector în Comisia municipale de sănătate.

Întreaga capitală financiară a Chinei este blocată, după ce orașul a intrat în lockdown lunea trecută. Blocajul perturbă masiv viața zilnică și afacerile, deși angajații din sănătate și voluntarii lucrează non-stop încercând să testeze întreaga populație și să aprovizioneze oamenii.

Totuși, numărul de cazuri de COVID din China rămâne scăzut față de cifrele internaționale, dar creșterile înregistrate în orașe ca Shanghai pun la încercare abordarea de succes a Chinei, care a reușit anterior să elimine virusul prin restricții stricte, teste și urmăriri agresive.

Duminică, Shanghai a raportat 7.788 de cazuri asimptomatice, față de 6.501 în ziua precedentă, iar cazurile simptomatice au crescut la 438 de la 260.

Amintim, orașul Shanghai are o populație de 26 de milioane de locuitori, exact cât întregul continent Australia.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele