Cel mai ieftin mod de a „deține” un superyacht? Cumpărați un apartament pe unul

Superyacht-ul Somnio va dispune de 39 de apartamente

0
yaht carles-rabada

Pasionații de călătorii care și-ar dori că dețin un superyacht ar putea să-și transforme visele în realitate – la un preț mult mai mic.

 

Yachturile rezidențiale, așa cum se numesc, sunt în esență clădiri de apartamente pe mare.

Astfel, cei care își doresc cumpără apartamente pe yachturi masive, mai degrabă decât dețin și operează propriile lor nave mai mici. Odată ce majoritatea apartamentelor sunt vândute, yachtul funcționează la fel ca o linie de croazieră de lux și călătorește în jurul lumii cu personal la bord și acces la restaurante, spa-uri, crame și săli de sport.

Care este prețul?

Constructorul naval norvegian Vard lucrează în prezent la Somnio, un superyacht rezidențial, lung de 728 de metri. Acesta va fi cel mai mare yacht din lume, iar termenul de finalizare este 2024.

Somnio va dispune de 39 de apartamente, iar prețurile încep de la 9,5 milioane de euro (11 milioane de dolari), a declarat Erik Bredhe, cofondatorul și căpitanul lui Somnio. Prețurile depind de dimensiunea și locația apartamentului, iar unitățile mai mari costă mai mult, a spus el.

În timp ce 11 milioane de dolari sunt mai mult decât suficiente pentru a achiziționa un yacht privat, nu se apropie de costul unui superyacht.

Vezi și Mașini cu 6 roți, utilitare perfecte

Specialistul de yachturi Denis Suka – cunoscut sub numele de „Yacht Mogul” pentru cei peste 550.000 de adepți ai săi de pe Instagram – a declarat pentru CNBC că ajută la proiectarea unui superyacht de 295 de metri numit Mogul. Când va fi finalizat, va costa aproximativ 150 de milioane de dolari cu un singur cumpărător, a spus el.

Superyachtul la bordul căruia vă puteți cumpăra apartamente, va dispune de personal, care se va ocupa de întreținere, reparații, combustibil și aprovizionare cu alimente, precum și excursii la țărm, potrivit Somnio. Personalul va planifica și rute de călătorie, deși rezidenții pot recomanda și destinații, potrivit site-ului web al companiei.

Totuși, acestea nu sunt gratuite. Cumpărătorii trebuie să plătească o taxă anuală, care acoperă cheltuielile legate de întreținere, combustibil, alimente și servicii personale, a spus Bredhe.

Proprietatea pe barcă este doar pe bază de invitație, a mai precizat Bredhe. Unii cumpărători s-au apropiat direct de companie, în timp ce alții au venit din recomandări personale.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele