Cel mai mare bulldog francez din lume are 22 kg și este din Australia

2
- Reclama -

Diaz, cunoscut şi sub numele de „Daddy Diaz”, este deja cel mai mare Frenchie Australian și speră să ia acest titlu la nivel planetar.

Aden Bedot, proprietarul lui, care locuiește în Sydney, şi-a dat seama că Diaz avea să devină un „băiat mare” când acesta avea doar 6 luni.

Tatăl său, Bronx, a venit să-l viziteze şi Diaz era aproape mai mare decât el atunci. Prietenii mei sunt proprietarii mamei şi tatălui său, aşa că Diaz încă îşi mai vede părinţii din când în când, ceea ce este destul de mişto”, spune Bedot.

La ultima cântărire, Diaz avea de două ori mai multe kilograme decât greutatea medie pentru rasa sa, scrie „Mirror”.

De obicei, câinii din rasa bulldog francez ajung la o înălţime de aproximativ 11 până la 12 centimetri, masculii cântăresc până la 13 kilograme, iar femelele în jur de 9 – 11 kilograme.

- Reclama -

În vârstă de patru ani, cățelul care a fost descris ca fiind un ”hipopotam mic”, a adunat 14.600 de urmăritori pe Instagram datorită mărimii sale, oamenii fiind „uimiţi” de cât de mare este. Un utilizator a spus: „Este enorm. Arată exact ca un hipopotam mic – ar putea trece cu uşurinţă drept unul. Diaz – eşti adorabil„.

Începând din 2004, popularitatea acestei rase a crescut cu o medie de aproape 3% în Marea Britanie, potrivit cifrelor furnizate de „Kennel Club”. Cu toate acestea, mărirea cererii a stârnit avertismente cu privire la creşterea câinilor „cu faţa plată”.

Aceștia, din cauza botului lor scurt şi a craniului lat şi mai plat, sunt predispuşi la o afecţiune cunoscută sub numele de Sindromul de obstrucţie a căilor respiratorii brahicefalice. Mai exact, pot suferi de probleme de piele, gene inversate, luxaţie de rotulă şi pietre la rinichi.

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele