Cel mai mare jaf de criptomonede din istorie, reușit de hackerii nord-coreeni

1

Conform guvernului Statelor Unite, hackerii din Coreea de Nord sunt autorii celui mai mare jaf de criptomonede din istorie, în valoare de mai mult de jumătate de miliard de dolari, anunță Reuters.

Ținta fraudei au fost utilizatorii „Axie Infinity”, un popular joc video online ce folosește tokenuri nefungibile NFT, prin intermediul unei rețele blockchain care permite acestora să transfere criptomonede în și din jocul respectiv.

Grupul de hackeri nord-coreeni au reușit la data de 23 martie să sustragă criptomonede în valoare totală de circa 615 de milioane de dolari, cel mai mare jaf crypto realizat vreodată.

Nimeni nu și-a asumat sau nu a fost învinuit până acum pentru hack, dar Trezoreria americană a identificat joi o adresă de monede digitale asociată acestuia, ea fiind folosită de un grup de hackeri cunoscut sub porecla de „Lazarus”, originarii din Coreea de Nord.

Momentan, oficialii Trezoreriei SUA nu au vrut să ofere comentarii oficiale, însă o sursă familiară cu situația a confirmat pentru agenția Reuters că hackerii nord-coreeni sunt principalii suspecți ai anchetei începute luna trecută.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele