Cercetătorii anunță un val ”substanțial” de infecții cu Omicron, în ianuarie

0
covid- incidenta
- Reclama -

Regatul Unit se va confrunta cu un val substanțial de infecții cu Omicron în ianuarie, fără alte restricții, avertizează oamenii de știință, potrivit BBC.

 

Numărul de decese până la sfârșitul lunii aprilie ar putea varia de la 25.000 la 75.000, în funcție de cât de bine funcționează vaccinurile, au mai spus oamenii de stiință.

Unul dintre cercetatatori, dr. Nick Davies, consideră că Omicron s-a răspândit rapid şi e posibil să ajungă varianta dominantă de SARS-COV-2 până la finele anului.

„Pe baza celor observate, putem să ne aşteptăm la un val major de Omicron în Marea Britanie”, mai spune medicul.

- Reclama -

Vezi și SHARP KC-G40EUW,  ajutorul tău după efortul depus la sală

Scenariul realizat de oamenii de ştiinţă britanici – în cazul în care Omicron se dovedeşte a fi puţin infecţioasă, iar booster-ele sunt eficiente – arată în felul următor, cifrele COVID fiind valabile pentru perioada 1 decembrie 2021 – 31 aprilie 2022: 20,9 milioane de infecţii ; 175.000 persoane internate și 24.700 decese.

Celălalt scenariu, mai sumbru, ar presupune peste 34 milioane de infectări, circa 500.000 persoane internate si în jur de 75.000 decese.

Cel mai rău scenariu ar presupune, probabil, introducerea de noi restrictii pentru ca spitalele să nu ajungă iar supra-aglomerate, arată specialiștii. Totuși, cercetătorii cer autorităților să cântărească bine nevoia de a impune restricții dure, întrucât au un impact asupra sănătății mintale și fizice ale oamenilor.

Ce rămâne sub semnul întrebării este cât de bine îi protejează pe oameni vaccinul anti-COVID și booster-ele, deși ultimele studii arată o protecție ridicată mai ales a dozei booster.

Momentan, în Anglia, numărul celor infectați se dublează la fiecare circa două zile jumătate. Asta deși rata de vaccinare este destul de ridicată.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele