Cercetătorii din Singapore lucrează la un vaccin anti-coronavirus. Vor începe testarea pe șoareci într-o săptămână

0
vaccin-antigripal

Oamenii de ştiinţă din Singapore au anunţat că au conceput o nouă metodă pentru a monitoriza modificările genetice, cu scopul de a accelera dezvoltarea şi testarea unor vaccinuri împotriva noului coronavirus care a ucis deja peste 16.000 de persoane pe plan mondial, informează Reuters.

 

Oamenii de ştiinţă de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Duke-NUS din Singapore afirmă că tehnica dezvoltată de ei necesită doar câteva zile pentru a evalua vaccinurile potenţiale create de Arcturus Therapeutics, o companie americană de biotehnologie, cu care universitatea asiatică a încheiat un parteneriat pentru a realiza studii clinice.

Acest interval de timp mult mai scurt de testare oferă rezultate comparabile cu cele ale studiilor tradiţionale, care necesită de obicei mai multe luni, bazate pe reacţiile organismului uman la diverse sarcini virale.

“Putem să ştim din felul în care se modifică genele – care gene se activează şi care se dezactivează”, a explicat Ooi Eng Eong, directorul adjunct al programului de maladii infecţioase emergente din cadrul universităţii menţionate.

Purificatorul SHARP KC-D40EUW, perfect pentru camera copilului

Evaluarea rapidă a unor astfel de modificări genetice declanşate de un vaccin va permite cercetătorilor să determine eficienţa şi efectele secundare ale acestuia, în loc să îi oblige să se bazeze doar pe reacţiile pacienţilor care au primit vaccinul, a adăugat expertul asiatic.

În prezent, nu există medicamente aprobate şi nici vaccinuri preventive pentru noul coronavirus, cei mai mulţi dintre pacienţii spitalizaţi beneficiind doar de terapii de susţinere, care includ folosirea unor dispozitive de respiraţie artificială. Experţii din domeniul medical au spus că obţinerea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2 va dura cel puţin un an.

Ooi Eng Eong a anunţat că va începe să testeze vaccinuri pe şoareci peste o săptămână, iar testele pe pacienţi umani sunt aşteptate în a doua jumătate a acestui an.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele