Cercetătorul care a modificat genetic bebeluşi este arestat la domiciliu

0
- Reclama -

Cercetătorul chinez care susţine că a modificat genetic, pentru prima dată în istorie, bebeluşi este anchetat, împreună cu colaboratorii săi. Echipa ar fi acţionat ilegal, spun autorităţile chineze.

Cercetătorul este sunt acuzat că a folosit metode nesigure şi a falsificat documente pentru a da o aparenţă de respectare a eticii.

Anchetatorii îl mai acuză pe cercetător că a fost motivat de dorinţa de a obţine faimă şi avere. Geneticianul ar fi în arest la domiciliu.

Una dintre voluntarele sale a născut în noiembrie două fetiţe al căror ADN ar fi fost editat, după cum a susţinut bărbatul, pentru a rezista unei eventuale infecţii cu HIV. O altă voluntară este însărcinată.

Nu se poate confirma succesul editării genetice pe care l-a proclamat cercetătorul.

- Reclama -

Omul de știință din China a anunțat că a ajutat la venirea pe lume a doi copii cărora le-a modificat ADN-ul, relatează BBC. Însă cercetătorii din întreaga lume au condamnat gestul său, în condițiile în care Universitatea din Shenzen la care lucrează He Jiankui a susținut că nu era la curent cu acest „proiect”.

În prezent, oamenii de știință pot edita embrionii pierduți în timpul fertilizării in vitro, însă trebuie obligatoriu distruși pentru a nu duce la nașterea unui copil.

El a mai spus că nu intenționează să „construiască” bebeluși cu o anumită culoare a ochilor sau IQ mai mare, ci doar să-i ferească de boli: „Înțeleg că munca mea este controversată, dar cred că familiile au nevoie de această tehnologie și sunt dispus să primesc criticile.”

Citește și Toți bebelușii din maternitățile de stat beneficiază de control auditiv gratuit

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele