”Cererea de pachete de vacanţă a scăzut cu 98%”

0

Cererea de pachete de vacanţă a scăzut pe fondul pandemiei cu 98%, ca urmare a restricţiilor de călătorie impuse de guverne, dar şi din cauză că turiştilor le-a fost teamă să mai călătorească.

Declarațiile au fost făcute pentru news.ro de Antonio Niţu, directorul general al touroperatorului Aerotravel.

Acesta spune că a vândut totuşi în ultimele săptămâni croaziere cu plecare la sfârşitul acestui an şi în 2021, iar sejururile în Grecia, de exemplu, pentru plecările din mai şi iunie, au fost reprogramate. Reprezentantul agenţiei de turism precizează că în perioada următoare, turismul intern va prezenta un interes crescut, iar cererea pentru călătorii şi vacante există, deşi este scăzută, mai ales pentru Europa. Antonio Niţu estimează ca până la finalul anului să ajungă la 35% din vânzările anului anterior, iar volume comparabile cu cele realizate în 2019, abia din anul 2023. Compania a fost nevoită să trimită în această perioadă o parte din angajaţi în şomaj tehnic. “Spre deosebire de criza de acum mai bine de un deceniu, cea provocată de pandemie este brutală, din cauza impactului rapid: cererile au scăzut abrupt de la o zi la alta. Chiar dacă ne-am pregătit constant pentru situaţii neobişnuite, inclusiv pentru o contractare severă a pieţei, nimeni nu proiectase un scenariu radical, în care piaţa dispare în câteva zile. Totusi, criza a reconfirmat că suntem o echipă, iar acest lucru ne dă mare incredere. Este important să ai consultanţi de travel foarte buni când eşti în plină dezvoltare, însă este vital să ai o echipă puternică atunci când vânzările sunt afectate serios de o situaţie neprevăzută. Chiar dacă în acest moment nu se mai călătoreşte, rămânem încrezători şi suntem pregătiţi să depăşim cu bine acest moment”, a declarat într-un interviu pentru News.ro Antonio Niţu, directorul general al touroperatorului Aerotravel.

Citește și: Ministrul Mediului merge astăzi pe Insula Belina, reintrată în domeniul public după ce fusese cedată firmei Tel Drum

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele