Cererea lui Toader a fost admisă! Procesul lui Augustin Lazăr în care cere suspendarea revocării din funcția de procuror general se mută de la Alba Iulia la București

0

Curtea de Apel Alba Iulia a decis ca dosarul în care Augustin Lazăr cere suspendare procedurii de revocare a sa din funcția de Procuror General al României, declanșată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, să se judece la Curtea de Apel București. Prin această decizie Curtea a admis cererea prin care Ministerul Justiției dorea ca dosarul să se judece la Curtea de Apel București.

Augustin Lazar nu a fost prezent el fiind reprezentat de avocatul Ovidiu Podaru, iar Ministerul Justiției de către consilierul juridic Alexandru Stan.

A fost judecată invocarea excepției de necompetență teritorială a Curții de Apel Alba Iulia de a judeca dosarul, de către reprezentantul Ministerului Justiției.

Consilierul Juridic în pledoaria sa a punctat că litigiul nu este între persoane fizice, Augustin Lazăr și Ministrul Justiției, Tudorel Toader, ci între 2 persoane juridice, Procurorul General al României și Ministerul Justiției.

În acest fel Alexandru Stan, a încercat să demonstreze că instanța la care trebuie judecată cererea de suspendare a procedurii de revocare este Curtea de Apel București, deoarece adresa instituției pe care reclamantul o conduce este la București nu la Alba Iulia.

Avocatul lui Augustin Lazăr, în replică a subliniat că în litigul actual este stipulat clar cine sunt părțile: reclamant persoană fizică Augustin Lazăr și pârât Ministerul Justiției.

Prin acest fel acesta a făcut diferența între domiciliul unei persoane fizice și sediul unei persoane juridice.

Vom reveni cu detalii

Citește și Teodorovici dorește ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată. Pe urmă, să își caute de muncă în altă țară

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele