China vrea o ordine mondială ”mai dreaptă”

0

China cooperează cu Rusia în vederea stabilirii unei ordini mondiale ”mai drepte”, afirmă diplomatul chinez cu cel mai înalt rang cu câteva zile înaintea unei reuniuni a preşedinţilor chinez şi rus Xi Jinping şi Vladimir Putin. 

 

Xi Jinping urmează să se întâlnească cu Vladimir Putin săptămâna aceasta, în Uzbekistan, în marja summitului Organizaţiei Cooperării de la Shanghai (OCS), potrivit diplomaţiei ruse.

Relaţiile Beijingului cu Moscova erau agitate în timpul Războiului Rece, însă cele două ţări s-au apropiat în ultimele decenii, cu scopul de a contracara influenţa Statelor Unite.

”Sub conducerea strategică a preşedintelui xi Jinping şi preşedintelui Vladimir Putin, relaţiile noastre au progresat mereu pe calea cea bună”, a subliniat luni, citat într-un comunicat al Ministerului chinz de Externe, reprezentantul diplomaţiei chineze în cadrul Partidului Comunist Chinez (PCC, unic) Yang Jiechi.

China reîncepe exercițiile militare în jurul Taiwanului

Yang Jiechi, o personalitate de prim-plan, cu un rang mai important decât al ministrului chinez de Externe, a făcut aceste declaraţii în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul Rusiei în China, Andrei Denisov, care se află pe picior de plecare din post, după mulţi ani în China.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele