Chinezii ar putea arde cadavrele celor decedați din cauza coronavirusului la Wuhan, nori toxici de dioxid de sulf deasupra orașului

0

Datele oferite de serviciul de meteorologie Windy.com arată cantităţi mari de dioxid de sulf (SO2) – un gaz incolor, iritant al mucoaselor, cu un miros înţepător şi gust acrişor – deasupra oraşului Wuhan.

Acest gaz este emanat după ce sunt arse materii organice, resturi medicale sau combustibili fosili. Un nivel ridicat de SO2 a fost detectat, de asemenea, în oraşul Chongqing, aflat şi el în carantină din cauza coronavirus.

Expunerea prelungită la un nivel ridicat de dioxid de sulf poate cauza afecţiuni grave, uneori chiar fatale, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. „SO2 poate afecta sistemul respirator şi funcţia plămânilor”, potrivit OMS.

Guvernul chinez a intezis înmormântarea celor decedați din cauza coronavirus-ului

Guvernul chinez a interzis înmormântarea persoanelor decedate din cauza infectării cu coronavirus, în urmă cu o săptămână. Victimele nu vor putea fi înmormântate unde doresc familiile lor și nu vor putea avea parte de priveghi, conform unui protocol strict, prezentat de autorități, referitor la modul în care sunt gestionate cadavrele.

Rămăşiţele umane ale celor infectaţi cu noul coronavirus vor trebui incinerate doar în crematoriile autorizate de oficialităţile chineze şi care să se afle aproape de locul în care s-a produs decesul.

Bilanțul deceselor cauzate de noul coronavirus din China a trecut duminică de pragul de 900, în timp ce numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit depășește 40.000.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele