Chitaristul de blues AG Weinberger a fost numit vicepreședinte al Institutului Cultural Român

0

Vineri, plenul Senatului a hotărât ca vicepreședintele Institutului Cultural Român să fie muzicianul și compozitorul Weinberger Attila, iar Demeter András István va fi membru în Consiliului de Administrație.

Compozitorul și muzicianul Attila G. Weinberger va deține funcția de vicepreședinte, după ce în comisiile de Cultură și Politică externă al Senatului nominalizarea a primit raport favorabil. Durata mandatului pentru vicepreședintele ICR este de 4 ani, anunță UDMR.

AG Weinberger Attila este cunoscut în lumea muzicii din țară și din străinătate, pentru mumeroasele lui albume de blues și turneele în SUA.

Acesta este acum artist instrumentist la Teatrul Evreiesc de Stat. A lansat mai multe albume din diverse genuri musicale și a fost compozitorul mai multor piese de teatru.

Activitatea sa muzicală a fost premiată de mai multe ori, atât în România cât și în afara țării.

Totodată, pentru funcția de membru al Consiliului de Administrație al Institutului Cultural Român UDMR l-a nominalizat pe actorul Demeter András István.

Este un actor liber profesionist, prezent pe scenele de teatru, pe marile sau micile ecrane. A dobândit experienţă atât în administraţia de stat cât şi în domeniul legislativ în calitate de director general şi, mai apoi, de secretar de stat în Ministerul Culturii.

De asemenea, a fost preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune și asigură managementul Casei de Producţie a Televiziunii Române.

Demeter András István este în prezent secretar de stat la Ministerul Culturii.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele