Miting în seara de 1 decembrie 2017 – “România Moare”

0

În jur de 1000 de persoane au protestat, vineri seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, locul unde primarul Gabriela Firea vrea să organizeze un Târg de Crăciun, înfruntând timp de câteva ore vremea rece şi ploaia.

În pofida ploii, protestatarii au scandat împotriva Guvernului, dar şi împotriva primarului Capitalei Gabriela Firea.

Citiți și Ionuț Mișa, platforma petrolieră “parțial navă” și păcălirea ANAF de Gabriel Comănescu

La un moment dat, o mare parte a celor aflaţi în Piaţa Victoriei s-au prins în Hora Unirii, pe care au încheiat-o în aplauze.

Mitingul s-a desfăşurat sub titulatura “România moare”, scrie news.ro.

“România Moare. Moare în fiecare zi: prin distrugerea justiţiei; prin măsurile fiscale care distrug motoarele dezvoltării economiei; prin cei numiţi pe criterii politice în funcţii, prin cei lipsiţi de competenţă şi moralitate; prin atacurile asupra celor care vor să schimbe ceva: jurnalişti, ong-uri sau de simpli cetăţeni; prin asediul valorilor europene; prin asediul asupra instituţiilor create cu eforturi uriaşe şi sacrificii ale populaţiei; ne mor bătrânii şi copiii lipsiţi de măsuri eficiente în sănătate; ne mor tinerii lipsiţi de educaţie; ne mor românii de dor, obligaţi să muncească în alte ţări. Refuzăm să fim complicii acestei trădări, acestei crime, prin tăcerea noastră. Pe 1 Decembrie ne strângem în Piaţa Victoriei precum şi în pieţele din toate oraşele ţării pentru a spune: VREM O ROMÂNIE A DREPTĂŢII ŞI PROSPERITĂŢII!”, era apelul organizatorilor.

Protestatarii au cântat imnul naţional, în timp ce au fluturat drapelul României.

S-a scandat “Firea, nu uita, asta nu e piata ta!”, “Justitie, nu coruptie!”, “De sarbatori, fara dictatori”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele