Mircea Badea, jigniri la adresa românilor care au omagiat victimele din 1989: „Javrele #rezist au încercat şi confiscarea comemorării Revoluţiei“

0

Mircea Badea i-a jignit pe mii de români care au participat în Bucureşti la marşul de comemorare a oamenilor care şi-au dat viaţa pentru libertate în 1989.

Realizatorul emisiunii „În gura presei“ de la Antena 3 i-a numit javre şi descreieraţi pe cei peste 2000 de români care au ieşit în stradă sâmbătă, 22 decembrie, în memoria eroilor ucişi la Revoluţie. Badea i-a acuzat că „au confiscat comemorarea Revoluţiei“, invocând faptul că au existat şi scandări împotriva Guvernului.

„După ce s-au căţărat pe drama de la Colectiv, javrele #rezist au încercat, cu o doză de reuşită, şi confiscarea comemorării Revoluţiei. Care se face, sigur, fără niciun pic de solemnitate, ci cu zbierături şi aceleaşi şi aceleaşi lozinci din oricare altă zi a anului, cu PSD, ciuma roşie, furat, puşcării şi celelate obsesii maladive ale jivinelor. Marş, mă!“, a fost unul dintre mesajele postate de Badea pe Facebook cu privire la marşul din 22 decembrie 2018.

În realitate, aproximativ 2.000 de persoane au participat la marşul de comemorare a victimelor Revoluţiei: s-a plecat din Piaţa Victoriei spre Universitate şi au fost păstrate mai multe momente de reculegere. La Palatul Regal s-au aprins lumânări, s-au depus flori, iar personalităţi precum filosoful Mihai Şora şi actriţa Oana Pellea au citit numele tuturor celor 1.200 de oameni care şi-au dat viaţa pentru o Românie liberă.

Au existat şi scandări precum „Cinste lor, cinte lor, cinste lor, eroilor“, „Nu-i uităm!“, „Jos comunismul!“, „Libertate!“, „Timişoara!“,„Libertate te iubim, ori învingem ori murim“ şi „Jandarmeria apără hoţia!“.

Citește și Ministrul Transporturilor: Anual se deteriorează 320 de kilometri de cale ferată și se repară capital doar 16 kilometri

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele