Cine controlează acum PNL

2
Iulian Dumitrescu
Iulian Dumitrescu

Prim-vicepreședintele PNL Iulian Dumitrescu este cel care controlează acum partidul, așa cum susțin surse liberale.

Dumitrescu controlează toate filialele din sudul țării și are o influență foarte mare în partid, fiind în competiție cu baronii PNL din Transilvania.

Spre exemplu, Iulian Dumitrescu l-a convins pe Klaus Iohannis să se dezică de Cîțu, apoi a strâns semnături de la liderii de filiale pentru a-l forța pe liderul ”echipei câștigătoare” să demisioneze din fruntea partidului.

Iulian Dumitrescu vizează funcția de secretar general al PNL, însă are concurență puternică: Lucian Bode, alt favorit al președintelui Iohannis.

Înainte de congresul din toamna anului trecut, Iulian Dumitrescu a jucat la două capete: a fost lângă Ludovic Orban o bună perioadă, apoi s-a sucit și a prins un loc de titular în ”echipa câștigătoare” condusă de Florin Cîțu.

Însă tot Iulian Dumitrescu a orchestrat puciul din PNL împotriva lui Cîțu, în timp ce președintele partidului se afla în vizită de lucru în SUA, susțin sursele citate. „Iulian Dumitrescu a vorbit cu liderii filialelor din Sud, apoi l-a convins pe Iohannis să-l schimbăm pe Cîțu cu Ciucă. Iar Iohannis i-a dat undă verde”, susține unul dintre liderii PNL.

Iulian Dumitrescu a pus ochii pe funcția de secretar general al partidului, însă are un rival pe măsură: ministrul de Interne Lucian Bode. ”După Ciucă, Bode este preferatul lui Iohannis. De asemenea, Bode are o relație foarte apropiată și cu Nicolae Ciucă, deci vor face echipă în fruntea partidului, foarte probabil. Iulian Dumitrescu își va pune un apropiat ca ministru la Fonduri Europene și el va rămâne prim-vicepreședinte”, explică sursele citate.

În acest moment, nu există niciun lider de filială PNL care să-i fie potrivnic lui Iohannis. Cu o excepție: președintele CJ Bihor Ilie Bolojan. ”Liderii din Transilvania încearcă să medieze o apropiere între Iohannis și Bolojan, cei doi fiind în relații reci dintotdeauna. Bolojan este singurul care mai contestă deciziile lui Iohannis în partid. Așadar, dacă Iohannis acceptă, Bolojan ar putea ocupa un loc de prim-vicepreședinte, după ce Lucian Bode va deveni secretar general al partidului. Însă trebuie să mai accepte și Bolojan, care nu vrea să se amestece în jocurile de culise de la București”, conchid sursele citate.

Vezi și: Flutur, șef la PNL. Se pregătește Ciucă

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele