Cine sunt miniștrii care ar putea pleca din Guvern, miniștrii ALDE nedoriți de liderul PSD

0

Se pregătește o serioasă remaniere guvernamentală, după ce Liviu Dragnea a câștigat detașat bătălia din interiorul PSD, transmite Digi24. Acum o treime dintre miniștri au posturile în pericol. Premierul face deja o evaluare, care va fi dezbătută într-un nou Comitet Executiv, după referendumul de la începutul lui octombrie.

Cel puţin opt nume sunt pe listă.

Primul pe lista de posibili remaniaţi este vicepremierul Paul Stănescu, care, de altfel, este şi unul dintre iniţiatorii mişcării disidente din formaţiunea de guvernare. Vicepremierul Paul Stănescu care este şi ministru al Dezvoltării riscă să fie remaniat după ce a fost în fruntea contestatarilor lui Liviu Dragnea.

George Ivaşcu, ministrul Culturii, susţinut în Guvern de Gabriela Firea, ar putea să rămână şi el fără funcţie.

Pe lista neagră apar şi ministrul Transporturilor, Lucian Șova, căruia preşedintele PSD îi reproşează că şantierele autostrăzilor avansează cu frâna de mână trasă, plus ministrul Sportului, Ioana Bran, şi cel de la Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Titularul de la Educaţie, Valentin Popa, are postul ameninţat de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România: a dat un ordin de ministru ce obligă elevii maghiari să înveţe cu profesori de limba română.

„Am cerut anularea acestui articol prin OUG. Până când nu se rezolvă nu există alt subiect. Ministerul şi Guvernul nu e pe persoană fizică”, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Ministrul de Externe şi cel de la Justiţie sunt sprijiniţi de ALDE, dar criticaţi de multe voci din PSD, inclusiv liderul PSD Liviu Dragnea. Partenerii de guvernare i-au transmis deja un mesaj limpede lui Liviu Dragnea: să îi lase în pace pe Teodor Meleşcanu şi pe Tudorel Toader.

Citește și Mișcări suspecte: De ce n-a plătit ferma Salcia datoria de 18 milioane de lei către Tel Drum, aflată în insolvență!

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele