Ciolacu anunță că s-a înțeles cu salariații din sănptate

0
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
- Reclama -

Marcel Ciolacu a anunțat după întâlnirea sindicatelor din sănătate, că toate salariile din sistem vor fi aduse la grila convenită prin legea salarizării unitare, posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate, voucherele de vacanță vor fi acordate pentru toți angajații din sistem iar viitoarea lege a salarizării va rezolva toate inechitățile actuale.

 

”Am convenit astăzi să le răspundem majorității solicitărilor”, a precizat Ciolacu. Sindicaliștii de la Ferderația Sanitas au anunțat, luni seara, la ieșirea de la negocierile cu ministrul muncii, Marius Budăi, că nu renunță la protestele anunțate.

Vezi și Grevă de avertisment în sănătate

Redăm mai jos postarea liderului PSD, Marcel Ciolacu:

”Așa cum am spus, am stopat orice negociere politică până la rezolvarea problemelor sociale din țară.

- Reclama -

Astăzi am avut o discuție foarte aplicată cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate, alături de ministrul Alexandru Rafila.

Angajații din sistemul sanitar sunt cei care au stat în prima linie a luptei cu pandemia, în timp ce alții fumau și beau în Guvern.

De aceea, respectul față de ei trebuie tradus și prin fapte concrete. Am convenit astăzi să le răspundem majorității solicitărilor. Toate salariile din sistem vor fi aduse la grila convenită prin legea salarizării unitare. Posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate. Voucherele de vacanță vor fi acordate pentru toți angajații din sistem. Iar viitoarea lege a salarizării va rezolva toate inechitățile actuale.

Este un prim pas în direcția corectă. Sunt hotărât să continuăm același tip de dialog, cu soluțiile pe masă, în zilele viitoare și cu liderii sindicali din educație, transporturi și poliție. Împreună, sunt convins că vom reuși să oferim rezolvări coerente care să răspundă cât mai eficient nemulțumirilor manifestate acum în societate.”

Sindicaliștii pregăteau greva pe 8 iunie

Sindicaliştii din Sănătate au anunțat că în data de 8 iunie va avea loc o grevă de avertisment cu întreruperea activităţii timp de două ore iar greva generală este programată în 15 iunie.

„Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas întrunit în şedinţă extraordinară, miercuri, 10 mai 2023, a analizat situaţia angajaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială, în contextul în care actuala guvernare continuă să nu îşi onoreze angajamentele asumate şi să tergiverseze adoptarea unor soluţii satisfăcătoare pentru salariaţii membri de sindicat”, se menţionează în comunicat.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele