Clotilde Armand: Consilierii PNL şi PSD au blocat construirea de staţii de încărcare pentru mașini electrice

1
clotilde armand

Consilierii PNL şi PSD au blocat, în şedinţa de marţi, un proiect privind construirea unor staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice, susţine primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

 

Edilul s-a referit la şedinţa de marţi a Consiliului Local al Primăriei Sectorului 1, care avea pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice şi a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Achiziţionarea, instalarea şi punerea în funcţiune a unui număr de 42 de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice în Sectorul 1”, în vederea depunerii cererii de finanţare prin programul A.F.M. – „Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi”.

După aproape o oră de discuţii aprinse, consilierii nu au votat ordinea de zi, cei ai PSD şi PNL argumentând între altele că timpul pentru încărcare prevăzut de proiect este unul foarte mare pentru bucureşteni, de aproximativ 40 de minute, primăria urmând să suporte şi costul mentenanţei, comparativ cu un proiect similar al PNL, care nu a fost agreat de Primăria Sectorului 1. Cu 11 voturi „pentru”, ordinea de zi nu a fost aprobată, şedinţa fiind declarată închisă.

„PNL şi PSD au blocat să accesăm bani europeni (2 milioane euro) pentru a construi staţii de încărcare destinate autovehiculelor electrice! În şedinţa de astăzi de Consiliul Local al Sectorului 1, consilierii PNL PSD au refuzat să accesăm bani europeni pentru a construi 42 de staţii de încărcare destinate autovehiculelor electrice. Proiectul de pe ordinea de zi a Consiliului Local respins de PNL şi PSD vine într-o perioadă în care Guvernul (adică tot PNL şi PSD) depune eforturi pentru a mări numărul de staţii de încărcare pentru maşinile electrice cu ajutorul PNRR”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Potrivit primarului, România şi-a asumat într-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului să construiască în următorii 4 ani peste 15.000 de staţii de încărcare pentru maşini electrice cu bani alocaţi prin PNRR, dar „la Sectorul 1 PNL şi PSD blochează demersurile de a ajuta comunitatea locală”.

Vezi și UPDATE: Clotilde Armand spune că Grindeanu se laudă cu o carte de negăsit

„Amintesc că pe străzile din Bucureşti circulă peste 8.000 de vehicule electrice iar peste 2.000 sunt înregistrate în Sectorul 1. Mai mult, PNL Sector 1 a venit cu un alt proiect prin care vrea să se dea cu dedicaţie unui SRL părţi din domeniul public al Sectorului 1 pentru a se construi astfel de staţii de încărcare, pentru ca acea societate să facă afaceri pe banii cetăţenilor Sectorului 1. Proiectul PNL încalcă flagrant OUG 57/2019 art. 349 care stabileşte clar cum un bun public se poate da în folosinţă gratuit. De altfel, proiecte similare au fost respinse de mai multe consilii locale pe motive de nelegalitate. Adică, ce ne-a propus PNL se numeşte simplu: conflict de interese! (…) Eu voi reveni din noi cu proiectele până când toţi aceşti consilieri vor pricepe că nu mai este cale de întors iar schimbarea este inevitabilă”, a arătat Clotilde Armand.

Aceasta a făcut un apel către comunitatea posesorilor de maşini electrice să susţină proiectul în următoarea şedinţă „şi să le scrie liderilor PNL şi PSD că este nevoie ca de aer de staţii electrice în Capitală”.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele