UPDATE: Ciolacu anunță moțiune de cenzură imediat după ce încetează starea de alertă

0
marcel ciolacu psd interimar presedinte

Orban a declarat că PSD nu are o motivaţie pentru a depune o moţiune de cenzură, în condiţiile în care Guvernul şi-a făcut datoria, adăugând că un astfel de demers nu va putea fi justificat în faţa opiniei publice şi reprezintă “un alt act aventurier, iresponsabil”.

 

“Pe ce motiv să depună moţiune de cenzură? Pentru că Guvernul şi-a făcut datoria? Pentru că noi stăm de dimineaţă până în noapte într-o activitate epuizantă? Că am încercat să găsim răspunsul potrivit la toate situaţiile cu care nu s-a confruntat nimeni până-n momentul de faţă? Care e motivaţia să depună o moţiune de cenzură ca să dea jos Guvernul Orban? Am reuşit în nişte condiţii extrem de dificile, fără sprijin parlamentar, cu o majoritate parlamentară ostilă, care este o majoritate care se comportă din ce în ce mai iresponsabil, am reuşit să ţinem sub control această epidemie şi, cât de cât, să ţinem economia la un nivel de funcţionare”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la Realitatea Plus, întrebat dacă se teme de moţiunea de cenzură la adresa Guvernului anunţată de PSD.

El a adăugat că, în această perioadă, “ritmul de adoptare a măsurilor a fost un ritm efectiv nebunesc”.

“La toate provocările cu care ne-am confruntat a trebuit să găsim cât mai rapid posibil răspunsuri, să dăm soluţii pentru nişte situaţii care reclamau o reacţie imediată”, a completat Orban.

Premierul a punctat că nu poate decide ce va face “PSD cu sateliţii”, întrebat dacă în urma moţiunii de cenzură Guvernul poate fi demis.

“Asta ei hotărăsc, şi depunerea unei moţiuni de cenzură nu va putea fi justificată în faţa opiniei publice iar oamenii politici, parlamentarii, liderii politici trebuie să explice oamenilor fiecare gest pe care-l fac, pentru că oamenii judecă, oamenii apreciază şi îşi stabilesc opţiunile politice în funcţie de ceea ce fac pentru binele oamenilor liderii politici. Ar fi un alt act aventurier, iresponsabil”, a mai declarat Orban.

Știre inițială

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat miercuri că PSD va depune o moțiune de cenzură imediat după ce încetează starea de alertă. Având în vedere că prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile a început pe 17 iunie, înseamnă că moțiunea de cenzură ar urma să fie depusă pe 17 iulie. Ciolacu a mai spus că parlamentarii PSD încep deja redactarea moțiunii și strângerea de semnături.

 

Motivul moțiunii? Faptul că guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile fără să consulte Parlamentul, mișcare despre care Ciolacu a spus că este ”un abuz”.

Șeful interimar al PSD a mai spus că va ataca la Curtea Constituțională hotărârea de guvern adoptată marți prin care guvernul a prelungit moțiunea de cenzură.

Guvernul a decis marți, prin hotărâre, prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, începând din 17 iunie, și a informat Parlamentul în legătură cu această decizie, fără ca legislativul controlat de PSD să poată interveni asupra actului normativ. Motivul? O scăpare din Legea 55/2020, care arată la articolul 4 (alineatul 1) că ”Starea de alertă poate fi prelungită, pentru motive temeinice, pentru cel mult 30 de zile, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministrului Afacerilor Interne”.

Citește și: Ciolacu, înaintea ședinței CExN al PSD: Tot ce ţine de sănătatea românilor o să votăm

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele