Ciolacu crede că subfinanțarea BOR duce la distrugerea a tot ”ce are legătură cu credinţa acestui neam”

0

Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul Cîțu lasă „în paragină” sute de lăcașuri de cult prin tăierea cu aproape 90% a banilor alocați pentru construirea și restaurarea acestora, Președintele Partidului Social Democrat crede că acest guvern urmează „să distrugă tot ce are legătură cu credinţa acestui neam”.

 

„Anul trecut nu ne-au lăsat nici măcar să luăm lumină în seara de Paşte! Ne-au interzis accesul în biserici. Ne-au pus credinţa la grea încercare, aruncând asupra românilor un potop de amenzi şi învrăjbind tinerii contra bătrânilor. Anul acesta continuă atacul la fibra noastră naţională. Vor să lase în paragină sute de lăcaşuri de cult, multe dintre ele aflate nu doar în patrimoniul naţional, dar şi în patrimoniul universal, prin tăierea cu 90% a investiţiilor în conservarea şi protejarea acestora”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Vezi și Guvernul a redus cu aproape 90% bugetul pentru Biserica Ortodoxă

Președintele PSD a adăugat că Guvernul a alocat Educaţiei cel mai mic buget din ultimii 30 de ani, a tăiat 11% de la Sănătate, iar acum guvernanţii „vor să distrugă şi tot ce are legătură cu credinţa acestui neam”.

„Nu vom permite lăsarea în paragină a patrimoniului naţional! Nu puteţi să distrugeţi credinţa, demnitatea şi tradiţiile acestui popor”, a conchis Ciolacu.

Afirmațiile liderului PSD vin în contextul în care Guvernul a redus drastic bugetul alocat anul acesta pentru construirea și restaurarea lăcașurilor de cult, cu aproape 89% față de 2020. Astfel, Secretariatul General al Guvernului va oferi bani Bisericii prin trei programe în 2021, iar suma cumulată ajunge la puțin peste 760 de milioane de lei.

Vezi cel mai performant purificator de aer anti coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele