Ciolacu în căutare de surse de bani la buget se uită spre sectorul privat

1
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
- Reclama -

Marcel Ciolacu oferă noi detalii despre politica fiscală pe care partidul său o dorește după preluarea guvernării. Șeful PSD pare să fie în căutare de surse de bani la buget se uită spre sectorul privat, dar nu vorbește despre eliminarea pensiilor speciale sau de concedierea puturoșilor in aparatul de stat înțesat de ”rude, rubedenii și nepotism”.

 

Președintele PSD a spus că își dorește ca și companiile mari care activează în România să plătească, la fel ca și micile companii, un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri.

Citește și Ciolacu, fluierat și huiduit la Iași

”Nu vor exista impozite mai mari la capitalul românesc, al IMM-uri, la Horeca. Dar e corect ca și companiile mari care activează în România să plătească la fel ca și companiile românești: cel puțin 1% din cifra de afaceri. Avem datoria să creăm acest echilibru concurențial. Avem cea mai mare impozitare pe muncă din Europa, 45%. Păi nu vă așteptați să ne vină rudele înapoi din Diaspora cu așa impozite. Trebuie să găsim un echilibru”, a spus Ciolacu la Brăila.

- Reclama -

Ciolacu: impozitul pe dividende e prea mic

”La dividende avem impozit de 8% în România, în Germania e 26%. Nu poți să scoți dividende de la firmă, apoi să împrumuți propria firmă și să iei dobândă. Avem datoria de a impune echitatea socială”, a mai spus Ciolacu.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele