Ciolacu, la întoarcerea din Ucraina: „Sunt întristat și oripilat”

1
marcel ciolacu psd interimar presedinte

Declarația a fost făcută de președintele Camerei Deputaților după vizita făcută marți în orașele ucrainene asediate Borodianka și Irpin.

Am fost în Borodianka și în Irpin. Sunt întristat și oripilat de ceea ce am văzut. Atrocitățile comise de forțele armate ruse împotriva civililor nu pot rămâne nepedepsite de comunitatea internațională! Ucraina se poate baza întotdeauna pe sprijinul României”, a spus Ciolacu pe Twitter.

El a declarat și că agresiunea „nejustificată și neprovocată” a forțelor armate ale Rusiei împotriva Ucrainei „a schimbat dramatic mediul de securitate european”.

Astfel, Marcel Ciolacu a transmis un mesaj de solidaritate președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

Șeful Camerei Deputaților a mers în Ucraina alături de premierul Nicolae Ciucă. Aceștia au avut întrevederi cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul Denys Shmyhal, și cu Ruslan Stefanciuk, președintele Radei Supreme.

De asemenea, în cadrul discuțiilor cu oficialii ucraineni, președintele Marcel Ciolacu a subliniat rolul regional pe care România este pregătită să și-l asume în procesul de reconstrucție a Ucrainei după război și a pledat pentru drepturile românilor de pe teritoriul ucrainean.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele