Moşteanu, USR: au distrus sistemul de termoficare, cei 8 ani de administrație liberală de la Timișoara

0
mosteanu usr

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, declară că, deşi primarul Dominic Fritz este considerat vinovat pentru situaţia sistemului de termoficare din Timişoara, acesta ar fi fost distrus în cei „8 ani de administraţie liberală” în care s-au acumulat datorii de 316 milioane de lei.

 

„Situaţia de la Timişoara arată de cât cinism e în stare USL. Vechii politicieni au distrus sistemul de termoficare, cei 8 ani de administraţie liberală de la Timişoara au lăsat în urmă datorii record de 316 milioane de lei, dar astăzi vinovat e primarul USR. Au furat din COLTERM milioane de euro. Dominic Fritz a făcut o plângere la DNA şi sper ca justiţia să îşi facă repede treaba pentru a afla timişorenii şi românii cine a lăsat în frig oraşele, cine a falimentat sistemele de termoficare. Vina primarului de la Timişoara este că e USR-ist”, a scris Moşteanu pe Facebook.

 

Potrivit acestuia, Primăria Timişoara a solicitat Guvernului în septembrie 106 milioane de lei pentru Colterm, din Fondul de Rezervă, dar nu a primit bani.

„Primăria a solicitat cărbune din rezerva strategică naţională. Niciun răspuns până în prezent. Unde s-au împărţit banii? PNL – 67% din bani, PSD – 16%, UDMR 14%. #EchipaCastigatoare a fost răsplătită din bani publici. Marile 25 primării din ţară au nevoie urgentă în acest moment de aproape 2 miliarde de lei pentru a face faţă crizei energetice internaţionale şi pentru a trece cu bine de iarnă. Astea sunt adevăratele probleme ale românilor”, a menţionat Moşteanu, lider al deputaţilor USR.

Vezi și Video: Deși primarul Fritz a rezolvat problema căldurii în Timișoara, PNL îl atacă pe tema datoriei lăsate de administrația Robu-PNL

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat deja că a fost găsit un furnizor temporar de gaz care a semnat un contract până la data de 1 noiembrie, astfel că societatea Colterm va începe „cât de repede se poate” furnizarea căldurii şi a apei calde la temperaturi minimale celor peste 53.000 de abonaţi, persoane fizice şi spitale din Timişoara.

El a reiterat faptul că explozia preţului la gaz la cote fără precedent în istorie a adus companiile de termoficare în România, oricum cu probleme uriaşe, într-o situaţie de pericol real. Tot bugetul local nu mai este suficient să acopere aceste preţuri.

Edilul a mai afirmat că în zilele acestea vor continua demersurile pe lângă Guvernul României, Parlament, Comisia Europeană, astfel încât Timişoara şi celelalte oraşe cu termoficare publică să aibă furnizori şi resursele necesare pentru a nu transforma această criză energetică într-una umanitară.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele