Ciolacu vrea să se apropie de liderii europeni și le promite că va reforma partidul

0

Președintele interimar al PSD s-a întâlnit, luni, la Bruxelles, cu liderul socialiștilor europeni, Sergei Stanishev, și i-a transmis că “în România situația este complicată pentru că avem un Guvern minoritar”.

 

Din cauză că, în perioada în care partidul a fost condus de Liviu Dragnea și apoi de Viorica Dăncila, liderii europeni au criticat măsurile antidemocratice din România, Marcel Ciolacu i-a transmis lui Stanishev că “încearcă să reformeze partidul în perioada următoare”.

După întâlnirea de la Bruxelles, Ciolacu a primit asigurari din partea conducerii PES că PSD va fi ajutat dacă are nevoie. Președintele Partidului Socialistilor Europeni, Sergei Stanishev, a susținut că urmărește ce se întâmplă la București și a glumit afirmând că “nu te plictisești niciodata cu politica din Romania”.

Potrivit informatiilor obținute de G4Media, Ciolacu și-a exprimat deschiderea pentru a relua colaborarea cu familia socialiștilor europeni. Sergei Stanishev i-a cerut unitate în partid și i-a dat asigurări că îl va susține în demersul de reformare a partidului.

 

La întâlnire au participat și europarlamentarii Victor Negrescu si Dan Nica

 

Marcel Ciolacu se întalnește la Bruxelles și cu vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans și cu președintele Parlamentului European, David Sassoli.

 

Context

 

Înainte de plecarea la Bruxelles, Ciolacu a declarat că dorește să reconecteze partidul de Europa.

„Îmi doresc și cred că este o necesitate ca PSD să își recâștige dimensiunea sa de partid european. Trebuie să ne reconectăm la Europa. Este nevoie să reluăm dialogul și să consolidăm relația cu prietenii și cu partenerii din familia noastră europeană. Acesta este drumul PSD, acesta este drumul României! PSD trebuie să revină la masa dialogului european și să nu ne mai întoarcem la atitudini închise, neconstructive și fără finalitate”, a declarat Ciolacu.

Vizita are loc în contextul în care PSD s-a izolat sub conducerea lui Liviu Dragnea de familia socialiștilor europeni, fostul lider PSD fiind evitat la Bruxelles.

Citește și: Împăcare cu iz electoral între Firea, Ciolacu și Victor Ponta

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele