Rafila crede că ministrul Nelu Tătaru a pierdut controlul pandemiei

0
rafila psd
Alexandru Rafila, PSD

Alexandru Rafila, posibilul premier, spune că ministrul Nelu Tătaru a pierdut controlul pandemiei. PSD-istul Rafila crede că Tătaru nu a înțeles un lucru de bază, și anume că trebuia să întărească sistemul de sănătate. Rafila, izolat și bolnav de COVID a declarat că România „a ajuns la platou și numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă”.

 

Alexandru Rafila: În ultimele două luni, Guvernul liberal a pierdut controlul în ce privește pandemia. Sistemul de îngrijire a pacienților, secțiile ATI, spitalele COVID, sunt suprasolicitate. Colegi de-ai mei din țară au arătat că evoluția cazurilor nu e favorabilă.

Am ajuns la platou și numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă. Și lucrul ăsta a dus la scăderea numărului de cazuri raportate.

Vezi și Sfaturile lui Alexandru Rafila nu recomandă bolnavilor de COVID-19 să ia antibiotice

Eu cu Tătaru am interacționat puțin în ultimele 6 luni. El nu a înțeles un lucru de bază: ca să poți să controlezi lucrurile, trebuie să întărești sistemul de sănătate publică, ca să întrerupi transmiterea. Și lucrul ăsta, din păcate, nu s-a întâmplat în România.

Comisia tehnică nu s-a întrunit de 3 luni de zile.

Ministrul nu trebuie să meargă în vizite de lucru, ci să pună în funcțiune un mecanism care să ducă la rezolvarea acestor probleme.

Vezi și Augustin Lazăr, replică pentru România TV: Opinia publică a fost dezinformată

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele