Sfaturile lui Alexandru Rafila nu recomandă bolnavilor de COVID-19 să ia antibiotice

1
Alexandru Rafila
- Reclama -

Alexandru Rafila, nominalizat de PSD pentru funcţia de premier, spune că nu recomandă bolnavilor de COVID-19 să ia antibiotice, mai ales azitromicină.

 

Aflat în izolare la domiciliu după ce a anunţat că are COVID-19, Alexandru Rafila le-a transmis celor aflaţi într-o situaţia similară cu a sa să nu facă exces de medicaţie, în special să nu azitromicină în cazul în care au febră mare.

„Nu am o problemă deosebită. Fac şi tratament. Nu îmi place să fac exces de medicaţie. Medicaţia, atunci când trebuie şi cât trebuie. Şi nu iau antibiotice. Acesta este un mesaj pe care-l transmit tuturor: infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină”, a declarat Alexandru Rafila.

Vezi și UDMR vrea autonomie dar și funcții de conducere în Parlamentul României

”Este, dimpotrivă, grav să iei azitromicină când eşti infectat cu noul coronavirus. Nici măcar în caz de febră mare. Trebuie să dăm sfaturi pentru că oamenii trebuie să fie informaţi”, a adăugat reprezentantul României la OMS.

- Reclama -

Conform posibilului Premier, azitromicina a fost recomandată iniţial în tratament, când existau tot felul de încercări terapeutice, dar s-a dovedit ulterior că nu are niciun efect, ci, dimpotrivă, „generează rezistenţă la antibiotice, generează alte probleme şi este bine să o evităm”.

Citește și Casoteca.ro – magazin

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele