Patriarhul Daniel: ”Când apără familia bazată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, Biserica aduce mulţumire lui Dumnezeu”

0

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a făcut la sluba oficiată duminică primele referiri indirecte la referendum după ce acesta a fost anunțat pentru 6-7 octombrie. „Atunci când afirmă, apără şi promovează familia binecuvântată bazată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, care poate da naştere la copii, Biserica de fapt aduce mulţumire, mărturisire şi slavă lui Dumnezeu Creatorul”, a spus duminică Patriarhul Daniel, citat Basilica.ro, agenția de presă a Patriarhiei.

„Îndemnăm clerul şi credincioşii noştri ca atunci când trebuie să afirme, să apere, să promoveze familia binecuvântată, care dă naştere copiilor, formată din bărbat şi femeie, să fie mărturisitori ai lui Dumnezeu Creatorul Cerului şi al pământului şi al familiei umane”.

„Această zi de pomenire ne arată că Dumnezeu a creat familia încă de la crearea lumii când l-a făcut pe om bărbat şi femeie cu scopul de a contribui la înmulţirea şi continuitatea neamului omenesc”, a spus Patriarhul în contextul sărbătoririi Zămislirii Sf. Ioan Botezătorul.

„Din această perspectivă noi considerăm că aducem slavă lui Dumnezeu, aducem binefacere pentru Biserică şi popor şi păstrăm cu fidelitate darul sfânt al vieţii”, a explicat Preafericirea Sa în cuvântul rostit la finalul slujbei.

Patriarhul Daniel a oficiat duminică Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală.

Citește și Liviu Dragnea a plecat nervos de la declarațiile de presă: O întrebare privind referendumul l-a scos din sărite

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele