Cioloș cere moțiune de cenzură și spune că Augustin Lazăr a fost numit în funcție perfect legal

0

Fostul premier Dacian Cioloș, în mandatul căruia ministrul Raluca Prună l-a nominalizat pe Augustin Lazăr pentru funcția de procuror general, a scris joi pe Facebook că acesta ”a fost numit în funcție perfect egal și îndeplinind toate condițiile prevăzute de procedură” și a cerut o moțiune de cenzură împotriva guvernului.

”Domnule Toader, puteți abuza adevărul, pentru că fiecare ființă are liber arbitru, dar nu veți putea murdări conștiința oamenilor cinstiți din această țară. Dacă această conștiință se mai reflectă măcar puțin în Parlamentul acestei țări, atunci ar trebui să ne ofere un guvern demn de acest nume și de această responsabilitate”, a mai scris Cioloș după ce ministrul Tudorel Toader a anunțat că a demarat procedura de revocare a lui Lazăr.

”Aștept, așa cum cred că așteaptă mulți români disperați și sătui de ipocrizii politice, ca partidele și parlamentarii cărora le pasă de soarta țării să pună capăt acestei mascarade, să depună și să voteze moțiunea de cenzură”, a mai scris Cioloș.

Și Traian Băsescu a cerut depunerea unei moțiuni de cenzură.

În acest moment, PSD și ALDE au majoritatea în Parlament, în ciuda disputelor interne din PSD. La voturile importante, puciștii au votat conform ordinelor de partid, iar UDMR a continuat să sprijine coaliția guvernamentală, așa că e greu de crezut că Opoziția poate strânge suficiente voturi pentru a dărâma guvernul Dăncilă.

Citește și Presa internațională:Augustin Lazăr e ultima figură majoră din lupta anticorupție care a câştigat laude de la Bruxelles pentru expunerea corupţiei la nivel înalt

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele