Cioloș e foarte curajos când trebuie să acționeze altul

0

Dacian Cioloş îl invită pe preşedintele Klaus Iohannis ”să rişte orice din punct de vedere politic” pentru a apăra Constituţia. Interesantă atitudinea unui om care nu a riscat nimic atunci când toată ”dreapta” politică îl invita să se implice în bătălia pentru alegerile parlamentare.

“Cred că domnul preşedinte trebuie să rişte orice din punct de vedere politic pentru a apăra Constituţia şi pentru a apăra principiile clare ale Constituţiei. El reprezintă o funcţie foarte importantă în stat, una dintre ultimele baricade care apără statul de drept şi cred că trebuie să fie foarte ferm în apărarea Constituţiei. Din păcate, majoritatea politică reprezentată astăzi în Parlament, şi-a depăşit de mult mandatul primit de la alegători. E nevoie de o modalitate prin care cetăţenii să se poată exprima faţă de aceste decizii instituţionale care ies clar din mandatul primit la alegeri. Un referendum mi se pare foarte oportun pentru a tranşa în privinţa dorinţei românilor de a continua lupta împotriva corupţiei. E necesară o reformă a statului care să includă şi o reformă a CCR în aşa fel încât numirea judecătorilor, funcţionarea si deciziile acesteia să nu mai fie deloc sub imperiul presiunii politice sau ale intereselor unui partid sau altul. Mişcarea România Împreună/ RO+ pregăteşte astfel de propuneri pe care le va prezenta în Programul Politic al partidului”, a declarat Dacian Cioloş.

Acesta susține că ”atacul la statul de drept este dublat de un proces de slăbire a economiei şi deci a bunăstării românilor prin decizii de politică fiscală şi economică incoerente, prin atacul la Pilonul II de pensii, adică la banii românilor şi prin îndatorarea statului pe termen lung pentru a plăti promisiuni electorale inconsistente”.

Citește și:Traian Băsescu: “Cu PSD nu se poate altfel decât cu bâta”

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele