Cioloș: Kovesi are toate șansele pentru acest post de procuror-șef european

0

Dacian Cioloș, care este liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, a declarat că îi va da toată susținerea Laurei Codruța Kovesi, care are în continuare toate șansele pentru funcția de procuror-șef european.

„Codruța Kovesi are toate șansele în continuare pentru acest post de procuror-șef european, în primul rând pentru că ea a fost în fruntea listei în urma unei selecții profesioniste, făcute de o comisie recrutată de Comisia Europeană. Deci ăsta e principalul motiv pentru care ea a fost susținută de Parlamentul European și eu sunt convins că și după aceste alegeri în Parlamentul European Codruța Kovesi va primi susținerea”, a declarat Președintele PLUS.

El a precizat că o va susține pe Kovesi pentru acest post.

Citește și Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al Grupului Renew Europe

„Evident că o voi susține. În primul rând, eu reprezint un grup politic din Parlamentul European. Deci, din punct de vedere instituțional, pot să vă spun că îi voi da toată susținerea Codruței Kovesi și voi avea o discuție și cu colegii din grupul politic pe care îl conduc pentru a confirma acest lucru. Fostul ALDE a susținut-o pe Codruța Kovesi și în legislatura trecută și sunt convins că voi obține acordul și pentru a o susține în continuare în Parlament. Apoi, în Consiliul European sigur că mă voi folosi de contactul privilegiat pe care îl am cu partidul En Marche și cu Emmanuel Macron și o voi susține și acolo pe Codruța Kovesi, pentru că avem toate argumentele ca ea să obțină o susținere mai amplă, inclusiv din partea Franței”, a afirmat Dacian Cioloș.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele