Cioloș: “N-aș fi desemnat-o pe Viorica Dăncilă premier, dacă aș fi fost președinte”

1

Dacian Cioloş susţine că dacă ar fi fost preşedinte, nu ar fi desemnat-o premier pe Viorica Dăncilă. Fostul prim-ministru a cunoscut-o pe actuala şefă a Guvernului la Bruxelles, în perioada în care Viorica Dăncilă era europarlamentar. „Ştiam de atunci ce poate şi ce nu poate să facă”, a declarat Dacian Cioloş, invitat într- emisiune la Digi24.

– În momentul în care Liviu Dragnea a venit cu propunerea Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni, dacă ați fi fost președintele României, ați mai fi dat o șansă PSD-ului? a fost întrebat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș: Nu i-aș fi dat această șansă doamnei Dancila, asta în mod clar. Eu, cel puțin, nu i-aș fi dat o șansă doamnei Dăncilă.

– O cunoșteați din Parlamentul European, de la Bruxelles?

– Da, sigur. A fost cinci ani de zile pe perioada cât am fost eu (comisar european – n.r.)…

 Și de ce nu i-ați fi dat această șansă doamnei Dăncilă?

– Pentru că, în primul rând, știu ce poate și ce nu poate doamna Dăncilă sau, cel puțin, ce nu putea la momentul respectiv, din punctul meu de vedere. Și știam și relația pe care o are cu domnul Dragnea și cât a contat dl Drangea pentru ca doamna Dăncilă să fie europarlamentar. Și atunci, jocul acesta al domnului Dragnea era foarte clar, dar asta nu doar mie, a explicat Dacian Cioloș.

„Poziția de prim-ministru înseamnă poziție de demnitate publică. Acolo trebuie să fie un om de stat și trebuie să-ți fie foarte clar ce-ți asumi. În momentul de față e evident, nu trebuie să fii expert ca să-ți dai seama că o lege sau ordonanță de amnistie și grațiere formulată într-un anumit fel folosește unor lideri politici  aflați la putere. Deci, folosesc statul și resursele statului în interesul personal al unor oameni certați cu legea cărora le e teamă să se confrunte cu această realitate a unei justiții funcționale și care, de doi ani de zile, încearcă să o decimeze și încearcă să sperie magistrații”, a mai spus Dacian Cioloș.

Citește și Mega-licitație de 10 milioane de lei pentru mogulii TV pregătită de Rovana Plumb cu fonduri europene

De Vlad Mitu

1 comentariu

  1. Auzi mai nea Ciolos , nici eu nu as fi fost sluga PSD daca eram in locul dumitale cand ai fost Prim ministru , te-ai opus vehement sa treci prin Oug alegerea primarilor in doua tururi de scrutin si ai facut jocul PSDului de asta acum PSD este la putere.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele