Cîțu ”a uitat” de certificatul verde, dar nu vrea testarea gratuită

1
citu
- Reclama -

Florin Cîţu a declarat că nu este de acord cu propunerea privind testarea gratuită a celor care nu se vaccinează împotriva COVID-19.

 

Înmuiat de negocierile cu PSD pentru un Guvern PNL-PSD, Prim-ministrul interimar nu cere, cum ar fi normal, votarea Certificatului Verde. O astfel de situație face deliciul PSD și AUR, partide care au ”picat” în Senat legea Certificatului Verde pentru angajați.

Vezi și Mergi la mall doar cu certificat verde

„Cei care nu s-au vaccinat trebuie să se testeze, dar nu pe banii celor de la buget. (…) Eu nu sunt de acord cu aşa ceva. PNL nu este de acord, ca principiu, pentru cei care nu se vaccinează să fie testaţi pe costurile celorlalţi cetăţeni din România care sunt vaccinaţi, iar vaccinul este gratuit în România astăzi. Deci, ca principiu vorbim. Haideţi să găsim o altă formulă. (…) Repet, cei care s-au vaccinat astăzi nu este normal să plătească pentru cei care nu se vaccinează. Asta mi se pare inadmisibil”, a spus Cîţu la sediul PNL.

Premierul a afirmat că o astfel de propunere creşte costurile la buget.

- Reclama -

Vezi și USR vrea ca certificatul verde să se aplice tuturor angajaţilor de la stat şi privat

Potrivit unor surse politice, Florin Cîţu a anunţat în şedinţa Biroului Executiv al PNL că dezbaterile în comisiile de la Camera Deputaţilor pentru proiectul de lege privind certificatul verde se opresc momentan, întrucât prevederea prin care statul plăteşte testarea angajaţilor de la stat este discriminatorie faţă de angajaţii de la privat, care trebuie să achite testarea.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele