Dăncilă și Timmermans s-au întâlnit azi pentru a doua oară într-o lună

0

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și-a exprimat “îngrijorarea tot mai mare” în legătură cu “ultimele evoluții” în chestiuni legate de Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) pentru România, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri la Bruxelles cu premierul Viorica Dăncilă, adăugând că “este nevoie de progrese urgente în următoarele săptămâni în privinţa tuturor chestiunilor care stârnesc îngrijorare”.

Prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, şi prim-ministrul Viorica Dăncilă “s-au întâlnit pentru a doua oară într-o lună şi au avut o discuţie deschisă şi sinceră”.

Citește și Timmermans: Liviu, valorile noastre fundamentale trebuie respectate

“Ei au discutat despre chestiuni privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, iar prim-vicepreşedintele (Frans Timmermans – n.r.) şi-a exprimat îngrijorarea tot mai mare în legătură cu starea de fapt şi cu ultimele evoluţii”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Frans Timmermans a declarat de asemenea că “este nevoie de progrese urgente în următoarele săptămâni în privinţa tuturor chestiunilor care stârnesc îngrijorare”.

Citește și ”Toader, pleacă!”strigă angajații din penitenciare prin vocea federației care-i reprezintă

“Cei doi au decis ca experţi din România şi ai Comisiei Europene să se întâlnească deja de săptămâna viitoare pentru a discuta chestiunile vizate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al CE.

Întâlnirea premierului Viorica Dăncilă cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, face parte dintr-o vizită de lucru pe care şefa Guvernului o efectuează la Bruxelles.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele