Dragnea, despre votul la moţiunea contra lui Toader: “Nu pot să întorc mâna la spate deputaţilor PSD”

0

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat marţi, referitor la modul în care vor vota deputaţii PSD la moţiunea împotriva ministrului Justiţiei, că aceştia vor vota după propria lor conştiinţă, iar întrebat dacă îşi asumă riscul ca moţiunea să treacă, a răspuns: “Nu pot să întorc niciodată mâna la spate deputaţilor PSD”.

Vor vota “după propria lor conştiinţă”, a declarat Dragnea, referindu-se la votul deputaţilor PSD asupra moţiunii pe Justiţie.

“Nu le dau eu sugestii că s-au tot dat din partea altora în legătură cu domnul Toader. Unii spun că nu mai fie, alţii spun nepărat să rămână şi am zis că cel mai bine este să judece colegii şi să voteze”, a replicat liderul PSD.

Întrebat dacă îşi asumă în cazul în care trece moţiunea, a răspuns: “Eu nu pot să întorc niciodată mâna la spate deputaţilor PSD”.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, iniţiată de USR şi PNL, a fost citită marţi în plenul Camerei Deputaţilor. Opoziţia îi cere demisia ministrului, caracterizându-l drept „un ministru de nota 4”.

Înaintea moţiunii, ministrul a declarat, comentând titlul acesteia, că probabil semnatarii sunt adepţii sistemului sovietic, cu note de la 1 la 5. De asemenea, în timpul şedinţei de plen, ministrul a distribuit pe Facebook o fotrografie cu fiul său Teodor şi cu partenera acestuia. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, face apel la normalitate marţi, în Parlament, unde a fost citită moţiunea simplă împotriva sa, depusă de USR şi PNL. Toader spune că revenirea la normalitate înseamnă ca un cetăţean să nu fie trimis în judecată pe nedrept. El a fost şi ironic, spunând că cel care evaluează pe cineva trebuie să fie cel puţin egal în grad profesional cu persoana evaluată, referindu-se la deputatul USR Stelian Ion.

Votul asupra moţiunii va fi dat miercuri.

Citește și Tudorel Toader:Revenirea la normalitate înseamnă să trecem de la o politică penală represivă la una preventivă

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele