Cîţu: Bugetul PMB, folosit de primarul general în scop electoral

0

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu lansează sâmbătă pe Facebook un atac dur la adresa primarului Capitalei Gabriela Firea, pe care o acuză că este incompetentă şi iresponsabilă şi că a folosit bugetul Primăriei în scop electoral, utilizând bugetele alimentate cu bani publici în interes personal şi de partid, după modelul Dragnea, Valcov, Teodorovici.

El o critică pe Firea pentru cheltuielile companiilor municipale.

”Bugetul PMB folosit de primarul general în scop electoral! Astăzi este un moment bun să aflaţi cum au fost cheltuiţi banii dumneavoastră de Gabriela Firea. PMB a avut un buget anual în medie de 5.8 miliarde lei în perioada 2017-2019 versus 3.9 miliarde lei în 2016. Problema este ce s-a întâmplat cu banii. S-a dus această diferenţă în investiţii? Evident că NU”, scrie Cîţu pe Facebook, anunţând că arată cum se căpuşează un buget în interes personal de către un primar general ”incompetent şi iresponsabil”

Cheltuielile de personal au crescut de la 581.7 milioane lei în 2016 la 1.5 miliarde lei în 2019!!!Salariul mediu NET s-a triplat şi este aproape dublua faţă de salariul mediu net din sectorul privat, susţine ministreul de Finanţe, argumentând că ”în perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe salarii 3.6 miliarde lei- creşteri salariale plus număr mult mai mare de angajaţi”. ”Celebrele companii înfiinţate ilegal de primarul general şi PSD plătesc DOAR salarii şi atât- cheltuielile de personal reprezintă între 80% şi 90% din totalul cheltuielilor. Dacă vă întrebaţi cum apar sinecurile în economie, aveţi aici răspunsul. Este clar că doar evoluţia cheltuielilor de personal arată că primarul general a folosit banii primăriei în scop electoral”, scrie Florin Cîţu. El explică şi ce s-a întâmplat cu cheltuielile cu asistenţa socială, unde ”datele arată şi mai clar că bugetul primăriei a fost folosit în interes personal şi de partid”.

”În 2016 PMB cheltuia 2.6 milioane lei iar în 2019 a cheltuit 420.5 milioane lei!!!! Vă rog să recitiţi cifrele şi să realizaţi diferenţa. Această evoluţie a avut loc în condiţiile în care cheluielile cu asistenţa socială sunt responsabilitatea sectoarelor. În perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe asistenţă socială 845 milioane lei”, afirmă Florin Cîţu.

Citește și: Ministrul Anisie: Aş fi vrut să fiu mai calmă în acea interacţiune

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele