UPDATE: Cîţu către Ciolacu și PSD: Aţi dezvoltat o obsesie personală

0
- Reclama -

Vasile Dîncu (PSD): Mă așteptam ca în această criză socială și politică să avem un dialog serios între Putere și Opoziție.

 

În locul acestuia am avut un dialog politicianist în care premierul nu vine să răspundă, ci vine să intre într-un dialog în care nu folosește termenii civilizați ai limbajului parlamentar.

Domnul prim-ministru nu este inamicul PSD. Este în acest moment inamicul României și al românilor.

Cosette Chichirău (USR PLUS): Drama României și drama PSD este că a trecut foarte mult timp. Ați avut zeci de ani să demonstrați competența PSD. După 30 de ani, spitalele și autostrăzile nu trebuiau să rămână pe hârtie.

- Reclama -

Șansa României este că abia am început. Am intrat la guvernare de șase luni și vom continua 10 ani.

Marcel Ciolacu (PSD): Aroganța nu vă ajută cu nimic. Toată gașca de PDL-iști care sunt în spatele dvs. au plesnit de aroganță și au pierdut. Reveniți pe pământ.

Apropo, domnule încă premier, știți cât va plăti fiecare nou născut? 2.500 de euro. E datoria cu care pornesc în viață.

Domnule Orban, să vă ascundeți de DNA. Ați furat sute de milioane de euro.

Turoș Lorand (UDMR): ”Azi, Opoziția își exercită dreptul de a contesta acțiunile guvernului. Am citit textul moțiunii și am înțeles că acest instrument este folosit într-un mod ridicol.

Speram să luați în serios acest exercițiu. În loc de argumente sunt prezentate generalități și sloganuri politice”.

Geroge Simion (AUR): Domnul Cîțu este un fricos care a ajuns dintr-o întâmplare nefericită prim-ministrul României.

L-a luat domnul Orban de pe stradă și acum vine în fața Parlamentului să vorbească despre alegerile interne din PNL. Ar trebui să vă fie rușine.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Cîţu către Ciolacu și PSD: Aţi dezvoltat o obsesie personală. Premierul Florin Cîţu s-a adresat marţi, în plenul Camerelor reunite, PSD, la dezbaterea moţiunii de cenzură, spunând că PSD a dezvoltat o obsesie personală, că social-democraţilor le e frică şi că guvernarea e puternică şi unită. Premierul este de părere că banii din PNRR nu pot avea altă destinație decât investițiile, oricât ar ”saliva” baronii PSD.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit marţi în şedinţă comună pentru a dezbate şi vota prima moţiune de cenzură împotriva actualului Executiv, iniţiată de PSD şi intitulată „România EŞUATĂ. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîţu”.

Moţiunea a fost citită de Lucian Romaşcanu, care i-a ironizat pe rând pe Florin Cîţu, pe cei de la USR PLUS şi pe ministrul Muncii, Raluca Turcan. Ironiile sunt absolut inutile, timp pierdut cu lumina aprinsă în Parlament. Din păcate, românii plătesc nota de plată!

Totuși, și-au înregistrat prezenţa doar 364 de parlamentari dintr-un total de 466.

Cîțu a mai spus că nu va face compromisuri legate de PSD și nici nu va guverna vreodată cu social-democrații, anunțând că după 25 septembrie, ziua Congresului PSD, „va fi și mai rău” pentru aceștia.

Vezi și Orban este convins că moțiunea nu va trece

”Sunteţi pregătiţi, nu? Două moţiuni simple depuse de PSD împotriva mea ca ministru. Românii au înţeles. Social-democraţii văd în mine cel mai mare inamic al lor, cea mai mare ameninţare. De ce? Pentru că sunt singurul care s-a opus sistematic la orice colaborare cu PSD. Ştiţi deja ce fel de politician sunt şi ştiţi că nu aş susţine nici măcar în glumă să dau jos propriul guvern pentru a face apoi guvernare cu PSD. Sunt liberal convins. După 25 septembrie, va fi şi mai rău pentru dumneavoastră. Am tranşat alegerile din PNL, de cine vă e cel mai frică, nu scăpaţi. Aţi dezvoltat o obsesie personală la adresa mea. Ştiu că nu pricepeţi, dumneavoastră mai mult cu stratagemele decât cu munca. Guvernarea merge foarte bine, coaliţia e unită şi pregătită să guverneze cel puţin 8 ani de zile de acum încolo. Vă spun ca să aveţi timp să pregătiţi toate moţiunile până în 2028. Românii sigur nu mai cred nimic din ceea ce spuneţi, mai ales după ce au citit textul jalnic, penibil al moţiunii”, a afirmat Cîţu de la tribuna Parlamentului.

Premierul i-a acuzat pe social-democraţi că au panicat românii şi atât.

”Cereţi-vă scuze românilor! I-aţi manipulat. Uite că economia României merge foarte bine. Rata inflaţiei e mai mică decât în orice altă perioadă când România era guvernată de pesedişti. Aşa se face o guvernare de succes, de centru dreapta. Pe 21 iunie 2021 Eurostat a arătat că puterea de cumpărare e mai mare decât în Grecia. Domnule Ciolacu, cred că e momentul să vă cereţi scuze faţă de românii care au credite. I-aţi manipulat. Îi încurajez pe toţi românii care au plătit rate mai mari la bancă să meargă la sediul PSD şi să ceară diferenţa. Sigur au bani de unde să dea”, a declarat premierul, în timp ce social-democraţi vociferau, ceea ce l-a determinat pe preşedintele de şedinţă Ludovic Orban să le amintească faptul că se află în Parlament şi că meciul a fost seara trecută.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele