Cîțu, despre majorarea pensiilor: Voi prezenta mai multe scenarii Guvernului

1

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat marți, întrebat în legătură cu majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie, că va prezenta mai multe scenarii de lucru în interiorul Guvernului, urmând a fi luată o decizie politică în legătură cu majorarea pensiilor.

 

„La ministerul Finanțelor lucrăm cu mai multe scenarii. Voi prezenta aceste scenarii guvernului, iar decizia va fi una politică referitoare la creșterea pensiilor. Voi prezenta aceste scenarii în funcție de evoluția încasărilor la buget”, a declarat ministrul Finanțelor.

Cîțu a precizat, însă, că toate măsurile luate până acum au fost măsuri care au arătat piețeleor și investitorilor că guvernul PNL este un guvern responsabil.

„Tot ceea ce am făcut până acum a fost să evităm reducerea ratingului de țară. Toate măsurile pe care le-am luat au fost să arătăm că suntem un guvern responsabil care adminstrează finanțele țării”, a delcarat ministrul.

 

„Ar fi sinucidere să creștem taxe”

 

Întrebat despre posibilitatea de a crește taxe pentru a mări încasările la buget în condițiile în care ministerul are nevoie de bani pentru a finanța deficitul, ministrul Cîțu a răspuns că „ ar fi sinucidere să creștem taxe”. În același timp, nici alte măsuri de relaxare fiscală nu sunt avute în vedere de executiv.

„În condițiile în care deficitul crește, să vii cu măsuri de relaxare fiscală ar fi foarte dificil. În același timp nu vom crește taxe. Ar fi sinucidere să creștem taxe în acest moment, indiferent de scetor”, a mai precizat Florin Cîțu.

Președintele Klaus Iohannis a declarat săptămână trecută că majorarea pensiilor cu 40%  este o chestiune care trebuie analizată cu mare atenţie de guvernanţi

 

„Vreau să vă spun o chestiune care mă priveşte pe mine – mi s-ar părea nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă de plată a epidemiei. Eu voi avea rugămintea către guvernanţi ca atunci când se va face analiza să fie o analiză care ţine cont şi de faptul că pensionarii sunt nu doar o categorie vulnerabilă şi sunt şi o categorie de foarte multe ori dezavantajată. Dacă se va putea sau nu se va putea sau cât se va putea este o întrebare la care va trebui să răspundă la momentul oportun Guvernul”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și: Cîțu dă asigurări că nu vor fi întârzieri cu plata salariilor

1 comentariu

 1. Conform legii pensiilor ,de la 1 septembrie 2020 punctul de pensie se va mari cu 40%,banii fiind asgiurati in bugetul de anul acesta.Punctul de pensie este un element de calcul care defineste contributivitatea individului la fondul de pensii ,aferent salariului primit de-a lungul timpului cat a fost angajat.
  Pensiile speciale nu au punct de pensie deoarece nu au contribuit la fondul de pensii.Eu vreau sa impac si capra si varza si de aceea propun guvernului urmatoarea logica:
  presupun ca o pensie medie de 3500 lei a unui cadru tehnic se va mari cu 40%=4900 lei- 10% ce depaseste 2000=290=4610 lei va deveni pensia medie a unui individ care a contribuit cu bani la fondul de pensii minim 35 ani!
  Pensia medie speciala de 18000 lei a magistratilor ca exemplu , se va micsora cu 40%=18000 lei–7200lei =10800 lei.noua pensie.speciala.
  Raportul dintre cele doua pensii devine 10800/4610=2.34,ceea ce este multumitor pentru magistrat si nu este umilitor fata de un cadru tehnic.
  Concluzie de;la fiecare pensie speciala se recupereaza 7200 lei.in medie , nu e mult ,dar nu produci o bresa in societate in sensul ,ca eu cred ca magistratii si ceilalti asemenea ,vor accepta un compromis de felul acesta..

  Cred ca ar trebui sa se tina cont de aceasta varianta !

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele