Cîțu ia în calcul o remaniere guvernamentală

0

Premierul Florin Cîțu ia în calcul o remaniere guvernamentală. Potrivit surselor, pe lista miniștrilor care ar urma să fie schimbați figurează cinci nume, trei de la PNL, două de la USR PLUS. Ar fi vorba despre Adrian Oros (Agricultură), Alexandru Nazare (Finanțe) și încă un liberal iar de la USR PLUS ar fi vorba de Claudiu Năsui (Economie), Ioana Mihăilă (Sănătate) sau Ciprian Teleman (Digitalizare).

 

Antena 3 a vehiculat și alte posibile nume de miniștri pe listă (Cristian Ghinea, Stelian Ion). Remanierea ar urma să aibă loc în plină competiție cu Ludovic Orban pentru șefia PNL.

Prim vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține, într-o declarație pentru G4Media.ro că este apanajul premierului de face schimbări atunci când consideră că echipa trebuie împrospătată.

”Dacă tot suntem în timpul campionatului, e ca la fotbal. Dacă după o repriză un jucător nu a dat randament iar pe banca de rezerve sunt jucători mai valoroși sau mai proaspeți, e absolut normal să se treacă la schimbarea jucătorului obosit care nu a fost suficient de performant. Sigur că, având în vedere că suntem într-o coaliție, este logic și normal că premierul va sta de vorbă și cu liderii coaliției, dar decizia finală este la prim-ministru. El este cel care contează și cel care decontează atât victoriile, cât și un eventual eșec.

Vezi și Dan Barna infirmă o eventuală remaniere

Dacă ne uitam la primele șase luni de guvernare putem să vedem rezultate excepționale în domeniul economic, și ușoare întârzieri ale reformelor pe zona administrativă și, sigur, pe anumite reforme majore promise de către coaliție în timpul campaniei electorale. Aici vina nu este a lui Florin Cîțu, ci de multe ori au fost, după cum s-a plâns atât el cât și Dan Barna, disfuncționalități între Guvern și Parlament.

Evaluarea ministrilor nu se va va face în funcție de simpatia sau apropierea dintre miniștri și liderii politici care azi se luptă pentru poziții în cadrul celor două partide. Nici în cadrul USR PLUS și nici în cadrul PNL. Nu contează taberele din care e ministru, contează strict performanța lui”, a declarat Rareș Bogdan pentru G4Media.ro.

Guvernul Cîțu nu se poate lăuda cu prea multe reforme, la șase luni de la instalare. Cristan Pantazi a scris, într-un editorial pentru G4Media.ro: ”Zero reforme structurale, blocaje pe linie la SIIJ, la pensiile speciale ori reforma administrației și bugetarilor. În afara performanței economice peste așteptări, bilanțul coaliției de guvernare după exact șase luni e dezamăgitor. El reflectă faliile dintre agenda USR PLUS și cea a PNL – UDMR, dar și tensiunile ce dau în clocot în interiorul PNL”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele