Cîţu: În noaptea de Înviere numai lăcaşurile de cult vor fi deschise

0

Premierul Florin Cîţu spune că în noaptea de Înviere numai lăcaşurile de cult vor fi deschise şi are încredere că oamenii vor sărbători Paştele cu respectarea regulilor în vigoare, menţionând că au fost luate toate măsurile.

 

“În primul rând, ştiţi foarte bine că în acea noapte nu este deschis niciun restaurant, nu este nimic deschis. Singurele sunt lăcaşurile unde poţi să mergi la biserică, poţi să mergi pentru sărbătoarea Paştelui şi atât. Deci avem încredere că oamenii vor sărbători şi sunt sigur că vor merge la sărbătoarea Paştelui şi vor respecta regulile în vigoare: restricţiile de distanţare, mască şi dezinfectant.(…) Să ştiţi că acest risc există în fiecare zi, al petrecerilor private, nu este doar în acea noapte şi nu avem o problemă cu aşa ceva”, a afirmat premierul, la Palatul Victoria, întrebat dacă vor fi mai multe controale în noaptea de Înviere.

Cîţu a adăugat că au fost luate toate măsurile pentru sărbătoarea Paştelui.

Vezi și Cîțu: Credincioșii vor putea sta și în biserică la slujba de Înviere

“Vă spun că în acest moment pentru sărbătoarea Paştelui am luat toate măsurile, am avut discuţiile cu culte religioase şi în acest moment suntem siguri că cetăţenii României vor respecta legislaţia în vigoare”, a afirmat premierul.

Întrebat dacă la 1 Mai masca va mai fi obligatorie pe plajă şi în apă, premierul a spus că este sigur că va fi un weekend fără niciun fel de evenimente.

“Eu sunt sigur că românii sunt responsabili, că vom avea anul acesta o sărbătoare a Paştelui, dar şi un weekend fără niciun fel de evenimente. Săptămâna viitoare revenim la normal, vom avea în Bucureşti (…) un maraton de vaccinare. Din punctul meu de vedere, singura soluţie şi ştiu că tot discutăm despre mască… dacă vrem să scăpăm de mască, soluţia este să ne vaccinăm. Doar aşa scăpăm de mască. Nu există altă variantă, în acest moment. Ne vaccinăm şi vom scăpa de mască cât mai repede. Avem dozele să ne vaccinăm şi după aceea vom scăpa de mască”, a adăugat Cîţu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele